Poriin kultaa Tampereen juniorikehästä – NMKY:n ykkösnimet kansainväliseen turnaukseen ensi viikonloppuna

Porilaisnyrkkeilijä Aapo Lehtonen nyrkkeili kultaa Tampereen Nääsnyrkkeilyissä B-ikäisten 80 kilon sarjassa lauantaina. Porin NMKY:n ykkösnimet Juuso Enola ja Topias Vaittinen kilpailevat Helsingissä tulevana viikonloppuna.

Porin NMKY:n nyrkkeilijä Juuso Enola osallistuu kansainväliseen turnaukseen ensi viikonloppuna. Kuvassa oikealla nyrkkeilyseuran päävalmentaja Lasse Seppälä.

3.4. 17:46

Porin NMKY nappasi kultaa ja hopeaa nuorten nyrkkeilijöiden Nääsnyrkkeilyt-kilpailuista Tampereen Nääshallissa lauantaina.

B-juniori-ikäinen Aapo Lehtonen iski kultamitalin 80 kilon sarjassa, kun päihitti Porvoon Otto Sällströmin tuomaripistein 3–0.

”Ottelu oli kovaa taistelua. Sällströmin painitausta oli sekoittaa Aapon ottelua, mutta Aapo liikkui kuitenkin hyvin ja tarjosi suoria osumia”, Porin NMKY:n päävalmentaja Lasse Seppälä kertoo.

Porin NMKY:n B-juniori-ikäinen Juuso Huuki jäi sen sijaan hopealle alle 63-kiloisissa, kun Helsingin Työväen Nyrkkeilijöiden Danil Survo vei sarjan voiton pistein 3–0.

”Ottelu oli tasainen, mutta Juuso jätti aloitukset kesken, ja vastustaja pääsi hallitsemaan ottelua. Loppua kohden ottelu tasoittui, mutta tappio tuli”, Huukia lupaavaksi kutsuva Seppälä perkaa.

Hopeaa tuli myös Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Olga Saarelalle ja Teresa Mäkiselle, joka voitti nuorten naisten Pohjoismaiden mestaruuden viikko sitten Islannissa.

Kansainvälinen turnaus Helsingissä

Seuraavaksi Porin NMKY:n katse kääntyy Helsinkiin, jossa seuran tämän hetken ykkösnyrkkeilijät Juuso Enola ja Topias Vaittinen osallistuvat kansainväliseen GeeBee-turnaukseen tulevana viikonloppuna.

Päävalmentaja Seppälä sanoo, että turnaus on kova, vaikka Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu sen ulkopuolelle Ukrainan sodan takia.

”Siellä on nyrkkeilijöitä ainakin Ruotsista, Englannista, Saksasta ja Kazakstanista ja muualtakin entisen Neuvostoliiton maista. Voi olla, että siellä on myös ukrainalaisia mukana”, Seppälä kertoo.

67-kiloisissa otteleva Enola ja 80-kiloisissa otteleva Vaittinen ovat päässeet harjoittelemaan Seppälän mukaan hyvin tänä vuonna, vaikka otteluita ei ole rutkasti takana. Kisoja on peruttu koronavirusepidemian takana viime metreilläkin.

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen GeeBee-turnaus onkin mainio mahdollisuus mitata urheilijoiden nykyinen taso.

”Siellä on kymmenkunta osallistujaa sarjoissa, eli jos finaaliin haluaa, niin pitäisi ottaa se 2–3 voittoa. Ihan hyvin siellä voi mennä, jos ei heti tule mitään Euroopan mestaria tai maailmanmestaria vastaan”, Seppälä sanoo.

Treenikavereita Enolalla ja Vaittisella on ainakin riittänyt, sillä Porin urheilutalon harjoituksissa on käynyt jo muutamaan otteeseen Seppälän iloksi peräti 26 kilpanyrkkeilijää.

”Tila alkaa käydä jo ahtaaksi”, päävalmentaja kuvailee positiivista ongelmaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut