Olympiakomitean Sari Multala kommentoi häirintäkohun tuoreinta käännettä: ”Olen pettynyt, surullinen ja pahoillani”

Yle urheilu uutisoi tiistaina, että huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimän epäasiallisessa käyttäytymisessä oli kyse muustakin kuin yöllisten tekstiviestien lähettämisestä.

Kansanedustaja Sari Multala kuuluu Suomen olympiakomitean puheenjohtajistoon.

30.3. 9:46

Suomen olympiakomitean varapuheenjohtaja Sari Multala sanoo olevansa pettynyt huippu-urheiluyksikön entiseen johtajaan Mika Lehtimäkeen liittyvään päätöksentekoon.

”Olen pettynyt, surullinen ja pahoillani”, Multala kirjoitti.

Multala kertoi tiistai-iltana julkaisemassaan Twitter-viestissä, että ei ole ollut tietoinen Lehtimäen toiminnasta tässä laajuudessa, kun hän oli valitsemassa tätä toiselle kaudelle huippu-urheiluyksikön johtajana.

Lehtimäki erosi maanantaina tehtävästään. Hän kertoi lähettäneensä työkavereille yöaikaan liian tuttavallisia viestejä.

Yle urheilu uutisoi kuitenkin tiistaina, että kyse oli muustakin kuin yöllisten tekstiviestien lähettämisestä. Ylen tietojen mukaan epäasiallista käytöstä on tapahtunut useiden vuosien aikana. Siihen on liittynyt myös fyysistä kajoamista.

Epäasiallisen käytöksen yhteydessä Lehtimäki on ottanut Ylen mukaan esiin mahdollisuutensa vaikuttaa henkilön työuraan.

Multalan mukaan hän ei ollut tällaisesta millään tavalla tietoinen, kun Lehtimäen jatkopestistä päätettiin tuloksellisesti hyvin sujuneiden Pekingin olympialaisten jälkeen.

”Jatkopohdintaa tehtäessä mistään tällaisesta ei ollut tietoa”, hän kirjoitti Twitterissä.

Lehtimäki sai viime lokakuussa varoituksen naisiin kohdistuneista epäasiallisesta käyttäytymisestä. Varoituksen antoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ja sen siunasi puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Olympiakomitean varapuheenjohtajia Sari Multalaa ja Susanna Rahkamoa informoitiin varoituksesta vasta jälkikäteen. Muulta Olympiakomitean johdolta varoitus salattiin.

Maaliskuun alussa Olympiakomitea valitsi Lehtimäki toiselle kaudelle huippu-urheilujohtajaksi.

Olympiakomitealla on tänä iltana ylimääräinen kokous tilanteesta. Lehtimäki on luvannut kommentoida asiaa keskiviikkona asianajajansa välityksellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut