Susijengi pääsee koti­yleisön eteen koripallon EM-kisoissa vuonna 2025

Muut järjestäjät ovat Latvia ja Kypros.

Sasu Salin, Lauri Markkanen ja Petteri Koponen ovat maajoukkueen kirkkaimpia tähtiä.

29.3. 14:44

Helsinki

Suomi on valittu yhdeksi koripallon miesten 2025 EM-kisojen alkulohkojen järjestäjistä.

Vuoden 2017 EM-kisojen alkulohko pelattiin Helsingissä. Silloin paikan päällä otteita seurasi 88 000 katsojaa.

”Edelliset kotikisamme ovat jääneet mieliin reilun viikon mittaisena hurmoksena, joka jatkuu vieläkin ihmisten mielissä. Mahtavat fanit, mahtavat vapaaehtoiset, mahtavat kumppanit ja kaiken kruunuksi Susijengi esiintyi villin kotiyleisön edessä upealla tavalla”, kommentoi vuoden 2017 kotikisojen pääsihteerinä toiminut Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara liiton verkkosivuilla.

Suomen Koripalloliitto suoritti EM-haun käyttäen Helsinkiä tulevana kisakaupunkina. Ilmalassa areenan tulevaisuus on varsin epäselvä pakotelistoille joutuneiden venäläisomistajien vuoksi.

”Emme tule vallitsevissa olosuhteissa pelaamaan Ilmalassa. Kisoihin on kuitenkin aikaa, eikä meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Voimme seurata tilannetta ja toivoa parasta. Muun maailman tavoin toivomme, että Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa loppuu pikaisesti ja se on tällä hetkellä päällimmäinen ajatuksemme”, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo.

Muut kisaisännät ovat Latvia ja Kypros. Ukraina oli myös nyt yksi kisaisännyyttä hakeneista maista. FIBA osoitti Ukrainaa kohtaan solidaarisuutta ja päätti kokouksessaan jatkaa Ukrainan kanssa keskustelua vuoden 2025 neljännen EM-alkulohkon järjestämisestä. Keskusteluiden takarajaksi asetettiin marraskuu 2022.

Vuoden 2022 EM-kisat järjestetään Georgiassa, Italiassa, Saksassa ja Tshekissä. Karsintojen kautta tiensä kisoihin selvittänyt Susijengi pelaa alkulohkonsa Prahassa, Tshekissä 2.–8.9.2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut