Ruotsi ei saa kannattajiaan juuri ollenkaan ratkaisevaan MM-karsintaan – Puola vetoaa tekniseen ongelmaan lipun­myynnissä

Ruotsalaiskannattajille on varattu vain 250 lippua yli 50 000 katsojaa vetävälle stadionille Puolassa.

Robin Quaison juhli tekemäänsä 1–0-voittomaalia Tšekkiä vastaan viime perjantaina MM-jatkokarsinnassa.

27.3. 21:13

Jalkapallon MM-kisojen lähes viimeisiä paikkoja ratkotaan ensi tiistaina. Puolan Chorzówssa kohtaavat isäntämaa ja Ruotsi, ja voittaja selviytyy marras-joulukuussa pelattavaan Qatarin MM-turnaukseen.

Koska ottelulla on suuri merkitys, voisi kuvitella, että myös Ruotsin kannattajia olisi runsaasti ottelussa. Tämänhetkisen tiedon mukaan heitä on vain 250 stadionilla, jonne mahtuu yli 50 000 katsojaa.

Eikö Ruotsissa ole kiinnostusta MM-jalkapalloon? Kyllä on mutta liian myöhään, kertovat muun muassa puolalainen Sport.pl-sivusto ja ruotsalainen Aftonbladet.

Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) sääntöjen mukaan vierasjoukkueen kannattajille pitää varata viisi prosenttia katsomon kapasiteetista. Chorzówssa se olisi 25 00 katsojaa.

Ruotsin piti ilmoittaa ennen viime viikon Tšekki-ottelua, jossa varmistui Ruotsin pelaaminen Puolaa vastaan, kuinka paljon Ruotsista on tehty varauksia. Varauksia oli tehty 250. Kun Ruotsi voitti Tšekin 1–0, kyselyt moninkertaistuivat, ja 2 500 lippua olisivat menneet hetkessä.

Puolan jalkapalloliitto ei kuitenkaan enää anna lippuja ruotsalaisille. Puola vetoaa tekniseen ongelmaan, jonka takia lippuja ei voi enää siirtää vieraskannattajille. Puolan jalkapalloliitto aikoo myydä loput liput puolalaisille.

”Tämä tuntuu hiukan likaiselta peliltä puolalaisilta”, Ruotsin jalkapallomaajoukkueen kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Susanne Wänberg sanoo Aftonbladetille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut