Pärmäkoski sivakoi Rukalla ylivoimaiseen voittoon – ”Krista meni menojaan”

Krista Pärmäkoski kertoi tulleensa Rukalle huonolla harjoittelulla.

Krista Pärmäkoski voitti Kerttu Niskasta lähes minuutin Rukalla.

27.3. 16:47

Kuusamo/Helsinki

Krista Pärmäkoski voitti maastohiihdon Suomen cupin naisten 15 kilometrin kilpailun, kun Kuusamon Rukan laduilla sivakoitiin vapaalla hiihtotavalla. Ikaalisten Urheilijoita edustava Pärmäkoski kepitti kilpasiskoistaan Vieremän Koiton Kerttu Niskasen 54,4 sekunnilla.

”Alusta loppuun oli työstämistä, mutta oli kiva hiihtää kilpaa pitkästä aikaa. Rankkaa oli. Krista meni menojaan, enkä pystynyt uhkaamaan”, Niskanen summasi Ylen televisiohaastattelussa.

Pitkä kausi tuntuu myös Pärmäkosken vartalossa, mutta hän yrittää ehtiä harjoittelemaankin ennen ensi viikonlopun Rovaniemen SM-hiihtoja.

”Lähden Etelä-Suomeen katsomaan, miten vesisateet ovat sulattaneet lunta. Tulin tänne tosi huonolla harjoittelulla. On ollut pitkiä reissuja, mutta haluan mennä välissä käymään kotona. Tämän päivän hiihdolla ei oltaisi olympiamitaleilla”, Pärmäkoski sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo sai valoa synkkään kauteen kolmannella sijalla, mutta jäi voittajasta puolitoista minuuttia.

”Tuntui hirveältä etenkin toisella kierroksella. Pelkäsin, että tulee noutaja, mutta ei ollut herkkua muillakaan”, Piippo sanoi.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo jäi neljänneksi ja hävisi voittajalle jo lähes kaksi minuuttia. Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu oli viides ja Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä kuudes. Eilen Vuokatin voitokkaassa viestijoukkueessa Lylynperän ja Jasmin Kähärän (8:s) kanssa hiihtänyt Vilma Nissinen keskeytti 15 kilometrin kilpailun. Piippo voi nousta SM-viestiin Nissisen paikalle.

Suomen cup päättyy ensi viikonloppuna SM-hiihtojen yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut