Teemu Pukki yrittää saada maajoukkueessa ilonaiheita Norwichin synkän kauden vastapainoksi: ”Joukkuepelaajana ei kauteen voi olla tyytyväinen”

Suomi kohtaa lauantaina Murciassa harjoitusottelussa Islannin.

Teemu Pukin edustama Norwich on pelannut mollivoittoisesti Valioliigassa.

25.3. 22:23

Teemu Pukin edustaman Norwichin kausi jalkapallon Englannin Valioliigassa on sujunut mollivoittoisesti, eikä suomalaishyökkääjä ole tilanteeseen tyytyväinen.

”Täysi työ on, että säilymme sarjassa. Vaikeaa on, mutta täytyy luottaa, että tämä vielä kääntyy”, Pukki sanoi Suomen maajoukkueen etätiedotustilaisuudessa perjantaina.

Vain 17 pistettä kerännyt Norwich majailee sarjataulukon jumbona, kun joukkueella on takanaan 29 liigaottelua. Pukki on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa kahdeksan maalia.

”En ala kesken kauden erotella henkilökohtaista ja joukkueen pelaamista. Joukkuepelaajana ei kauteen voi olla tyytyväinen”, Pukki sanoi.

Norwichille edellisen ottelun 1–2-vierastappio Leedsille oli suuri pettymys. Norwich tasoitti lisäajalla, mutta Leeds nousi vielä sen jälkeen voittoon.

”Tosi kirvelevä. En tiedä, olisimmeko ansainneet siitä pelistä pisteitä, mutta viime hetken tappiot ovat aina kirveleviä”, Pukki myönsi.

Pukin mukaan hän ei ole ainakaan vielä aloittanut Norwichin kanssa uusia sopimusneuvotteluita. Suomalaishyökkääjä pelaa nyt toista kertaa Norwichin kanssa Valioliigassa.

”Emme ole luoneet niin paljoa paikkoja kuin ensimmäisellä Valioliigan kaudellani.

Pukki on maajoukkueen matkassa Espanjan Murciassa harjoitus- ja pelileirillä. Suomi kohtaa Murciassa lauantaina Islannin ja ensi tiistaina Slovakian.

Pukki nimettiin Murciassa myös yhdeksi maajoukkueen uusista varakapteeneista.

Islannin maajoukkueen kurssi on ollut alaspäin muutaman vuoden takaisista menestysajoista.

”Islanti on aika suoraviivainen ja fyysinen joukkue. Joukkue, joka tekee kovaa töitä”, maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tiivisti ja painotti, että Suomen on oltava tarkkana vastustajan erikoistilanteiden kanssa.

Suomella on Murciassa mukana neljä pelaajaa, joiden A-maajoukkuedebyytti on tekemättä: Miska Ylitolva, Lucas Lingman, Miro Tenho ja Mikael Soisalo. Debytanteista Richard Jensenin maajoukkueleiri jäi kesken kasvovamman vuoksi.

”Tarkoitus on jakaa laajalti vastuuta. Voi olla, että näemme pieniä ryhmitysmuutoksia”, Kanerva sanoi.

Hän mainitsi, että joukkue saattaa pelata ryhmityksellä 3–4–3. Huuhkajat on totuttu näkemään viime vuosina lähinnä ryhmityksessä 5–3–2 ja 4–4–2, joista ensiksi mainitun voi ilmoittaa hyökkäyssuuntaan numeroilla 3–5–2.

Kanerva mainitsi Murcian leirin yksiksi painopisteiksi maalipaikkojen luomisen ja korkean prässin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut