Karhuille sakko – Rajalan vastineessa kovaa tekstiä: ”Mahtaako herra olla liian ylpeä pillistään?”

Kurinpitodelegaation mukaan Jani Rajala syyllistyi epäasialliseen ja epäurheilijamaiseen käytökseen.

Karhujen valmentaja Jani Rajala antoi keskiviikon ottelun jälkeen palautetta erotuomareille.

25.3. 10:04 | Päivitetty 25.3. 13:00

Pori

Karhujen valmennusryhmään kuuluva Jani Rajala antoi keskiviikkona pelatun karsintaottelun jälkeen palautetta ottelun erotuomarille.

Rajalalle tuomittiin tilanteesta heti pelirangaistus. Lisäksi tapaus eteni salibandyn pääsarjojen kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio julkaisi tuomionsa perjantaina. Se määräsi Karhuille 100 euron sakon valmentajan epäasiallisesta käytöksestä erotuomareita kohtaan.

Kurinpitodelegaatio totesi, että käytössä olevien tietojen perusteella Rajalan käytöksen voidaan todeta olleen asiatonta ja tuomittavaa. Erityisesti kurinpitodelegaatio piti moitittavana vihjausta, joskin verhoiltua sellaista, erotuomarin puolueellisuudesta.

Kurinpitodelegaation katsoi, ettei Rajalan käytös ollut törkeää huonoa käytöstä pelisääntöjen tarkoittamalla tavalla, mutta valmentaja syyllistyi kuitenkin epäasialliseen ja epäurheilijamaiseen käytökseen.

Rajala nousee ensi kaudella Karhujen päävalmentajaksi Pekka Nylundin tilalle. Karhujen puheenjohtaja Ville Pietilä välitti ennen tuomiota Rajalan vastineen tapauksesta.

Rainer Ehron kirjoitus, että menin tuomareita solvaamaan ei pidä paikkaansa. Pelttari ei liittynyt mitenkään minun asiaan vaan vain Olkkola. Joten korjatkaa ensimmäiseksi tämä.

Pelin jälkeen menin sanomaan Olkkolalle, että vedit koko 60min täysin keltaiselle. Olkkola ei viitsinyt edes kääntyä minuun päin, koska eihän tälle tuomarille voi puhua. Sen taitaa tietää kaikki Suomen salibandyn pelaajat, sekä mahtaako herra olla liian ylpeä pillistään?

Lähdin pois ja huusin vielä, että miten v...... voi vetää noin vihkoon tällä tasolla. Olkkola kaivoi auktoriteettinsa povarista ja antoi minulle punaisen. Tämän jälkeen lähdin pois vaihtoaitiosta.

Suomalainen salibandy kärsii pahasti, jos tuomari koittaa ratkaista tuloksen, eikä pelaajat kentällä.”

Tilanteessa samalla alueella palkintoja jakanut Pietilä kertoi puheenjohtajana yhtyvänsä Rajalan kommentteihin.

Porilaisseura jatkaa kamppailuaan F-liigan sarjapaikasta lauantaina Helsingissä. Jos Karhut voittaa, se etenee karsintojen välierävaiheeseen. Mikäli Hawks tasoittaa sarjan 2–2:een, ratkaiseva viides ottelu pelataan Porissa sunnuntaina alkaen kello 17. Satakunnan Kansa näyttää mahdollisen viidennen pelin suorana lähetyksenä.

Artkkelia päivitetty kello 12.58 Rajalan antamalla vastineella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut