Heikki Lähdekorpi paras suomalainen EM-kilpailuissa – Söörmarkkuun ei ole tällä kertaa luvassa joukkuemitaleita

Liikkuvan maalin ampujat pääsivät arvokisoihin yli kahden vuoden odotuksen jälkeen.

Heikki Lähdekorpi ampui liikkuvan maalin normaalijuoksuissa seitsemänneksi.

24.3. 21:11

Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorven ja muiden liikkuvan maalin ampujien pitkä odotus päättyy Norjan Hamarissa järjestettävistä ilma-aseiden EM-kilpailuissa.

Liikkuvan maalin ampujat kilpailivat edellisen kerran kansainvälisissä arvokisoissa yli kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen korona on siirtänyt kisoja kerta toisensa jälkeen.

Miesten liikkuvan maalin normaalijuoksuissa kokenut söörmarkkulainen oli paras suomalainen. Lähdekorpi sijoittui seitsemänneksi. Hänen vanavedessään Niklas Hyvärinen oli kahdeksas ja Krister Holmberg yhdeksäs.

Lähdekorven tulos oli 564 pistettä. Hän teki hitaissa juoksuissa tuloksen 286 ja nopeissa tuloksen 278.

Puolan kokenut Lukasz Czapla oli peruskisan ykkönen 585 pisteellään. Paikasta mitaliotteluihin pääsi uusimaan 567 pisteellä.

"Tasaista oli, mutta kymmenen pistettä jäi puuttumaan. Yleinenkin taso on kahden vuoden kilpailutauon jälkeen aika alhaalla – myös meillä. Osaamista on, mutta sitä ei saatu nyt ulos”, valmentaja Ville Häyrinen kommentoi Ampumaurheiluliiton nettisivuilla.

EM-kilpailujen joukkuekilpailut ovat olleet Lähdekorvelle ja muille suomalaishuipuille todellinen mitalisampo. Tällä kertaa joukkuemitaleita ei ole luvassa.

Koska Venäjä ja Ukraina eivät ole mukana Hamarissa, liikkuvan maalin osallistujamäärät jäävät niin pieniksi, ettei joukkuekilpailuilla ole EM-arvoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut