Suomalainen vapaaottelu saa uuden porilaisen painikoneen – Jesse Urholinin pikkuveli Riku Urholin tekee saman tien harvinaisen tempun

Riku Urholin astelee ensimmäistä kertaa vapaaotteluhäkkiin 23. huhtikuuta ja pääsee heti kovaan paikkaan.

Riku Urholin (yllä) vääntämässä isoveljensä Jesse Urholinin kanssa Satakunnan Kansan arkistokuvassa vuonna 2016.

23.3. 12:41

Porilaisen kamppailu-urheilun kukoistus kasvaa taas, sillä Suomi on saamassa uuden erittäin lupaavan vapaaottelijan Porin Kamppailu-urheilukeskuksen riveistä.

Kyseessä on 30-vuotias Riku Urholin, joka on Suomen tämän hetken parhaimmaksi vapaaottelijaksi arvioidun Jesse Urholinin pikkuveli.

Porilaisveljeksistä kumpikin on aiemmin niittänyt runsaasti menestystä muun muassa lukkopainissa ja brasilialaisessa jujutsussa, joten Rikulla on isoveljensä tavoin varsin vakuuttava tausta mattopainin saralla.

Tausta onkin sen verran kova, että Riku tulee toistamaan saman – ainakin suomalaisittain – harvinaisen tempun, jonka myös Jesse aikoinaan teki: debytoimaan vapaaottelussa saman tien ammattilaisena, ilman ainuttakaan amatööriottelua.

Tulikaste myös tapahtuu samassa paikassa kuin isoveljellä eli suomalaisen Cage-organisaation häkissä, johon 93-kiloinen Riku Urholin tulee kävelemään Helsingin kulttuuritalolla järjestettävässä Cage 54 -otteluillassa lauantaina 23. huhtikuuta.

Porilaisen vastustaja on toistaiseksi hämärän peitossa.

Lue lisää: Jesse Urholinin seuraava ottelu siirtyy – koronaviruksesta toipuminen estää huhtikuun huippuiltaan osallistumisen

Lue lisää: Georgialainen kesti vain vähän yli minuutin – Jesse Urholinin otteluissa on toistunut sama kaava, joka on koitunut monen ottelijan kohtaloksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut