Tyttöjen pesäpallon halli-SM -turnauksessa kokeillaan täysin uutta pelitapaa – ”Vähän sekavat tunnelmat tästä tietysti on”

Porissa pelattavassa turnauksessa pelataan lauantaina vain kahden vuoroparin mittaisia otteluita. Lyhyet ottelut muuttavat merkittävästi pelin taktisia elementtejä, uskoo Pesäkarhujen tyttöjen superpesisjoukkueen pelinjohtaja Vesa Ranta.

Pesäkarhut ja viisi muuta tyttöjen superpesisjoukkuetta kisaavat viikonloppuna Karhuhallissa hallimitaleista. Lauantain alkulohkoissa pelataan kahden vuoroparin mittaisia miniotteluita.

23.3. 16:26

Pori

Karhuhallissa pelataan viikonloppuna pesäpalloa täysin uudella tavalla, kun kuusi tyttöjen superpesiksen joukkuetta kilpailevat halli-SM -tittelistä.

Joukkueet on jaettu kahteen kolmen joukkueen välierälohkoon, joissa kokeillaan täysin uudenlaista pelitapaa. Kysymyksessä on pesäpalloliiton pilottikokeilu, jossa uutta pelitapaa halutaan testata kovatasoisissa nuorten otteluissa.

Pähkinänkuoressa selitettynä välierät pelataan kolmen joukkueen lohkoina, joissa kukin kohtaa toisensa kahdesti. Erona normaaliin on, että yksi ottelu kestää vain kaksi vuoroparia.

Lisäksi joukkueet pelaavat kahden ottelukierroksen jälkeen toisiaan vastaan myös viiden parin kotiutuslyöntikilpailun. Kaikista kohtaamisista jaetaan voittajalle yksi piste. Tasapelitilanteessa kumpikaan joukkue ei saa pisteitä.

Mikäli pelattujen miniotteluiden ja kotiutuslyöntikilpailuiden jälkeen joukkueet ovat joillakin sijoilla tasapisteissä, ratkaistaan sijoitukset vielä kolmen parin kotiutuslyöntikilpailulla.

Aikataulutuksen mukaan lohkon pelien läpivieminen vie noin neljä tuntia, eikä väliin mahdu kuin kaksi viiden minuutin taukoa. Joukkueista yksi vuorollaan saa pelien väliin noin puolen tunnin tauon.

Sunnuntaina lopulliset turnaussijoitukset ratkaistaan niin, että lauantain lohkopelien ykköset pelaavat normaalin täysimittaisen ottelun kullasta, lohkokakkoset pronssista ja lohkokolmoset sijasta 5.

Taktisesti haasteellinen

Pesäkarhujen tyttöjen superpesisjoukkueen pelinjohtaja Vesa Ranta pitää kokeilua tavallaan mielenkiintoisena, mutta ajankohtaa vähän huonosti mietittynä.

”Vähän sekavat tunnelmat tästä tietysti on. Jos nyt ajatellaan, että pelataan SM-mitaleista. Ehkä tätä olisi voinut koittaa erikseen jossain toisessa yhteydessä.”

Ranta myöntää, että on etukäteen jopa hieman hankalaa ajatella, miten kahden vuoroparin peli etenee. Se lienee selvää, että hyökkäysasennetta tarvitaan niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

”Poikkeuksellisia ratkaisuja nähdään varmasti esimerkiksi vaihtotilanteissa. Kyllä tässä eri tavalla joutuu motivoimaan itseään ja pelaajiakin.”

Pesäkarhuille viikonloppu on tärkeä, sillä tyttöjen joukkue on vielä rankasti rakennusvaiheessa. Tosipelit alkavat kuitenkin jo reilun kuukauden kuluttua toukokuun alkupäivinä.

”Siihen nähden olisi ollut kiva pelata niin sanotusti oikeita pelejä, mutta katsotaan mitä lauantai antaa ja sittenhän se nähdään minkälaiset kokemukset tästä saadaan. Ei tätä liian isona asiana kannata pitää.”

Satakunnan Kansa näyttää suorana lähetyksenä kaikki viikonlopun ottelut osoitteessa satakunnankansa.fi/live.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut