Valtteri Bottas sai MM-kaudelle vauhdikkaan alun – suomalainen pesi Mercedes-korvajaansa

Bahrainin gp:n aika-ajon kuudes sija oli iloinen yllätys Alfa Romeolle. Ferrarin moottorit näyttivät voimansa F1-kauden ensimmäisessä aika-ajossa.

Valtteri Bottas oli aika-ajon jälkeen helpottunut ja toiveikas.

19.3. 21:37

Sakhir

Valtteri Bottaksen uusi formula 1 -talli Alfa Romeo selvisi talvitestien ongelmista riehakkaaseen vauhtiin MM-sarjan ensimmäisen kilpailun aika-ajossa. Bottas oli Bahrainin gp:n aika-ajossa kuudes ja onnistui kukistamaan esimerkiksi hänet Mercedeksellä korvanneen George Russellin.

Bottas osasi aavistella hyvää aika-ajovauhtia, kun talli selvitti perjantain harjoituksissa tekniikkamurheet ja auto saatiin toimiviin säätöihin.

"Arvelimme, että voimme päästä aika-ajossa kolmanteen osioon, mutta kyllä kuudes sija tuli pienoisena yllätyksenä kaikille”, Bottas tunnusti.

"Tämä oli Alfa Romeon kannalta todella tärkeää, koska tallilla on takana aika vaikeita vuosia. Nyt kaikki näyttää valoisammalta.”

Tallilla oli testeissä erilaisia moottoriongelmia, mutta Ferrarin voimanlähde osoittautui aika-ajossa väkeväksi. Niukoista harjoituskierroksista ei ollut ratkaisevaa haittaa, ja Bottas uskoo, ettei auto ole pidemmissä vedoissa ainakaan aika-ajoa heikommilla.

Bottas vakuutti, että hän lähtee kilpailuun parantamaan sijoitustaan, ei puolustamaan asemiaan.

"Harjoituksissa auto on ollut hyvä pitkissä vedoissa. Ne eivät sujuneet yhtään huonommin kuin lyhyemmät vedot isommilla tehoilla”, Bottas korosti.

” Red Bull ja Ferrari näyttävät olevan omaa luokkaansa, mutta uskon, että pystymme kamppailemaan kaikkia muita vastaan.”

Ferrarin Charles Leclerc otti aika-ajossa paalupaikan ennen Red Bullin maailmanmestaria Max Verstappenia ja tallitoveriaan Carlos Sainzia. Lewis Hamilton oli Red Bullin Sergio Perezin jälkeen viides, joten Bottas starttaa kilpailuun entisen Mercedes-tallitoverinsa rinnalta.

Se hivelee suomalaiskuljettajaa yhtä paljon kuin 102:s peräkkäinen paikka aika-ajon kolmososiossa.

"Aika makee juttu lähteä Lewisin vierestä”, Bottas tunnusti.

"Näimme äsken toisemme ja naureskelimme tilanteelle. Siitä tulee varmaan hauskaa.”

Ferrareiden ja Bottaksen vauhti vahvistivat käsityksen Ferrarin voimayksikön merkittävästä kehitysharppauksesta.

"Ferrari on tehnyt hyvää työtä ja ottanut selvän kehitysaskeleen. Mitään muuta merkittävää muutosta en havainnut moottoreiden kehityksessä”, Bottas vahvisti.

Bottaksen mielestä Alfa Romeo oli parhaimmillaan hitaissa mutkissa.

"Ainakin lähimpiin kilpailijoihimme verrattuna vaikuttamme aika hyviltä hitaammissa mutkissa, mutta nopeissa meillä oli ongelmia takarenkaiden pidon kanssa”, Bottas arvioi auton aerodynamiikkaa.

Hyväntuulinen Bottas tunnusti, että kauden ensimmäinen aika-ajo nosti sekä hänen että koko tallin tunnelmia.

"Olen totta kai helpottunut ja nyt myös todella toiveikas. Toki kilpailu kärkikymmenikössä on tasaista, mutta katsotaan, mihin päästään kilpailussa”, Bottas maisteli tilannetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut