Supertähtien tuki kesken ottelun murtuneelle Naomi Osakalle jäi haaleaksi: ”Tällainen käytös on aina liittynyt urheiluun”

Rafael Nadal ja Andy Murray tuomitsevat vihamielisen huutelun, mutta hyväksyvät sen samalla vallitsevana tosiasiana tenniksessä ja kaikessa urheilussa.

Naomi Osaka murtui kyyneliin Indiana Wellsin turnauksen toisen kierroksen ottelussa Veronika Kudermetovaa vastaan.

15.3. 9:27

Espanjalainen tennistähti Rafael Nadal antoi Indian Wellsissä jatkuvassa turnauksessa ristiriitaisella tavalla tukensa Japanin Naomi Osakalle.

Nadal tuomitsi Osakan pelin romahduttaneen katsojakäytöksen, mutta sanoi samalla, että pelaajien pitäisi kestää vihamielisen yleisön käytös.

Osaka kertoi viime vuonna henkisistä vaikeuksistaan. Silloin hän puhui lähinnä median ja julkisuuden aiheuttamista paineista, mutta Indian Wellsissä hän joutui katsojan herjaavan huutelun kohteeksi.

Osaka putosi turnauksesta viime lauantain ottelussa venäläistä Veronika Kudermetovaa vastaan. Hänen pelinsä romahti lopullisesti, kun yleisön joukosta kuului katsojan äänekäs huuto "Naomi, olet surkea."

Nadal palasi naisten ottelun tapahtumiin maanantaina voitettuaan kolmannen kierroksen ottelussa englantilaisen Dan Evansin 7–5, 6–3.

”Näihin asioihin on vaikea ottaa kantaa”, Nadal sanoi.

"On helpointa sanoa, että se tuntui pahalta, eikä sellaista saisi tapahtua. Samalla on kuitenkin tunnustettava tosiasiat ja todettava, että meidän täytyy valmistautua tällaiseen niin hirveältä kuin se tuntuukin.”

Urallaan 21 grand slam -turnausta voittanut Nadal puhui vallitsevasta todellisuudesta.

Hän ei sanonut, että hän hyväksyisi sen tyyppisen fanituksen, joka ei ole vain oman suosikin puolesta vaan toista urheilijaa tai joukkuetta vastaan.

”Meidän täytyy toki vastustaa tällaisia tapauksia”, Nadal jatkoi.

”Mutta elämässähän ei ole mikään täydellistä, joten meidän pitäisi olla valmiita kohtaamaan näitä vastoinkäymisiä.”

Samalla Nadal muistutti siitä, että jokainen kokee herjaamisen yksilöllisesti. Joku sietää enemmän kuin toinen.

”Ymmärrän, että Naomi on kärsinyt todella paljon ja hänellä on ollut henkisiä ongelmia. Nyt toivotan hänelle kaikkea parasta ja toivon hänen toipuvan myös tästä.”

Myöskään skotlantilainen Andy Murray ei asettunut täysin varauksetta Osakan tueksi.

”Tunnen myötätuntoa, sillä tapaus todella järkytti häntä, Murray kommentoi tapausta.

"Mutta toisaalta tällainen käytös on aina liittynyt urheiluun. Siinä mielessä urheilijan ehkä pitää kyetä sietämään tällaista käytöstä, jota urheilussa esiintyy säännöllisesti ja kaikissa lajeissa.”

Pelaajien jyrkempää suhtautumista yleisön kiusaamiseen saattaa hillitä pelko katsojien aggressiivisen käytöksen kohteeksi joutumisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut