Päätöskierroksen virhe tahrasi vain vähän paralaskija Kiiverin kisamatkaa

Suomi saavutti neljä mitalia Pekingin talviparalympialaisissa.

Viimeinen kilpailu ei lisännyt Santeri Kiiverin mitalisaldoa. Peking antoi hänelle silti enemmän kuin hän olisi osannut uneksiakaan.

13.3. 20:42

Peking/Helsinki

Suomen mitalisaalis Pekingin talviparalympialaisissa jäi neljään, vaikka alppihiihtäjä Santeri Kiiverillä oli vielä päätöspäivänä sunnuntaina oiva tilaisuus kolmannen mitalinsa saavuttamiseen. Hän oli pystylaskijoiden pujottelun avauskierroksen jälkeen neljäntenä, mutta virhe toisessa laskussa koitui kalliiksi ja päätti kilpailun keskeytykseen.

"Rata oli huonossa kunnossa ja hidas. Vähän turhan aikaisin lähdin kääntämään kepille, varmaan kaksi milliä liian aikaisin. Tämä on virheherkkä laji ja välillä käy näin”, Kiiveri kertoi tiedotteessa.

Kilpailut olivat menestys 21-vuotiaalle suomalaiselle, joka voitti kultaa suurpujottelussa ja hopeaa alppiyhdistetyssä. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut mitalin alppihiihdossa paralympialaisissa.

"En missään unissani olisi ajatellut tällaisia suorituksia. Tiesin, että kunto on hyvä ja lasku kulkee, mutta sitä ei ole saanut oikein missään näytettyä, kun on ollut kaiken maailman ongelmia terveyden ja välineiden kanssa maailmancupissa ja tammikuun MM-kilpailuissa”, Kiiveri avasi.

”Ei oikein itsekään ollut varma, mihin vauhti riittää, kun kaikki menee nappiin. Åren maailmancup tammikuun lopussa vähän näytti suuntaa, siellä olin suurpujottelussa kolmas. Mutta kyllä näin hyvä tulos tuli yllätyksenä.”

Hengähdys ennen uutta harjoittelukautta

Reilun viikon mittainen kisarupeama käynnistyi tummien pilvien alla, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopussa Ukrainaan ja loi jännitteen myös urheilukilpailuihin. Kansainvälinen paralympiakomitea kertoi ensin hyväksyvänsä venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen, mutta pyörsi päätöksensä kansainvälisen paineen alla.

Suomen kuuden urheilijan joukkueesta Kiiverin lisäksi myös Matti Suur-Hamari siveli lumeen kullan ja hopean värisen yhdistelmän. Hän otti kullan päälajissaan lumilautacrossissa ja hopean sivulajissaan banked slalomissa.

Inkki Inola säväytti maastohiihdon 20 kilometrin perinteisen kilpailun neljännellä sijalla. Kiiveri toi pistesijan syöksylaskussa, jossa hän oli kahdeksas.

"Nyt haluan vain hengähtää ja ottaa iisisti”, Kiiveri paljasti lähiaikojen suunnitelmansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut