Nurmosta tullut tulos ei päästänyt Karhuja saunailtaan – porilaiset valitsivat ensimmäisen karsintavastustajansa

Karhut joutui raastaviin karsintoihin, koska Jymy lisäsi pistesaldoaan. Karsinnat alkavat todennäköisesti lauantaina.

Valkopaitainen Nurmon Jymy teki päätösottelussaan tarvittavan. Se lähetti samalla Vertti Rautavan ja muut Karhujen pelaajat karsintoihin.

13.3. 19:05 | Päivitetty 13.3. 21:13

Pori

Karhujen katse kääntyi sunnuntaina Nurmoon.

Jos Jymy olisi jäänyt F-liigan viimeisessä runkosarjaottelussa ilman pisteitä, porilaisten kausi olisi päättynyt.

Karhut ja Jymy olivat ennen nurmolaisten viimeistä peliä tasapisteissä. Karhut oli kiinni suoran säilyjän paikassa, koska sillä oli yksi kolmen pisteen voitto enemmän kuin Jymyllä.

Karhujen toive ei toteutunut. Joukkueen karsintapaikka varmistui, kun Nurmon Jymy ja OLS pelasivat runkosarjan päätöspelin varsinaisen peliajan tasan 3–3.

Se varmisti Jymylle pisteen ja samalla nousun Karhujen edelle. Nurmolaiset voittivatkin pelin lopulta jatkoajalla, mutta Karhuille sillä ei enää ollut merkitystä. Jymyn vastustaja OLS oli jo varmistanut pudotuspelipaikkansa ennen viimeistä ottelua.

”Odotettu maalin peli. OLS tietysti hieman säästeli, ettei ketään loukkaannu. Ketjullisen verran heiltä taisi olla pelaajia pois”, mietti Karhujen valmentaja Pekka Nylund, jolla ei ollut suunnitelmia sen varalle, että kausi olisikin päättynyt jo sunnuntaina.

”Voi olla, että pelaajilla olisi alkanut nopea saunailta. Minulla kuitenkin työt odottavat maanantaina”, Nylund naurahti.

Pekka Nylund aloittaa maanantaina tarkemman tutustumisen helsinkiläiseen Hawksiin, joka on noussut nopealla tahdilla alasarjoista Divariin.

Sen sijaan Nylund joutui nopeasti esittelemään suorassa Youtube-lähetyksessä karsintasuunnitelmansa. Karhut pääsi valitsemaan ensimmäisen kierroksen vastuksensa Divarissa sijoilta 4–7 sijoittuneista joukkueista. Vaihtoehtoina olivat FBC Turku, Josba, SaiPa ja Hawks.

”Mietimme SaiPan ja Hawksin välillä. Päädyimme Hawksiin, koska pääkaupunkiseutu on puolet lähempänä kuin Lappeenranta.”

”Lisäksi Hawks oli sarjataulukossa alimpana. Pitää miettiä myös jatkokierroksia. Jos niihin päästään, silläkin on merkitystä, selvitäänkö jatkoon kolmessa vai viidessä ottelussa.”

Karsintojen paras viidestä -systeemillä pelattavissa kolmivaiheisissa pudotuspeleissä on Karhujen lisäksi seitsemän divarijoukkuetta. Jos Karhut voittaa helsinkiläisvastustajansa, se selviää karsintojen välierävaiheeseen. Lopulta vain karsinnan voittaja pelaa ensi kaudella F-liigassa.

”Yhtään Hawksin peliä en ole vielä nähnyt. Pitää alkaa tutustua joukkueeseen tarkemmin. Käsittääkseni se pelaa tiivistä puolustuspeliä.”

Karsintojen ensimmäisen vaiheen ohjelma päätetään maanantaina. Todennäköisesti Karhut aloittaa pelinsä lauantaina.

Karsintojen muut parit ovat M-Team–SaiPa, LNM–Josba ja Koovee–FBC Turku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut