Yksi porilainen siirtohuhujen kohteena – toinen on saamassa kymmenien miljoonien arvoisen jatkosopimuksen

Seuraamme tällä palstalla viikoittain satakuntalaislähtöisten palloilijoiden menestystä maailmalla. Seurattavat pelaajat eivät ole jokaisella viikolla samoja.

Jatkuuko Joel Armian pelit Montrealissa vai jossain muualla?

13.3. 19:44

Jääkiekko

Joel Armia

Joel Armian NHL-kausi Montreal Canadiensissa on jatkunut tuskaisena. Viime kauden finaalijoukkue Montreal kyntää sarjan jumbona, ja Armian tehot ennen sunnuntaiyönä pelattua ottelua oli vaatimattomasti 2+5=7.

TSN:n NHL-toimittaja Darren Dreger nosti Armian esiin mahdollisena kaupankäynnin kohteena. Dreger kertoi Twitterissä, että Montreal on saanut kyselyjä Armiasta.

Kautensa runkosarjaan päättävä Montreal todennäköisesti tekee kauppoja, mutta neljän vuoden sopimuksella pelaava Armia ei ole ollut siirtospekulaatiossa. Porilaisesta kiinnostuneet seurat muistanevat kuitenkin hyökkääjän vahvat otteet viime kauden playoffseissa.

NHL:n siirtoaika päättyy ensi viikon maanantaina.

Jesperi Kotkaniemi

Jesperi Kotkaniemi on saamassa maksimipituisen jatkosopimuksen. Kun se umpeutuu, sen jälkeen hän täyttää 30 vuotta.

Montrealista täksi kaudeksi Carolinaan jättimäisellä yhden vuoden, mutta peräti 6,1 miljoonan dollarin (noin 5,6 miljoonaa euroa) sopimuksella ”ryövätty” Jesperi Kotkaniemi on toisenlaisten huhujen kohde. Useiden pohjoisamerikkalaisten lähteiden mukaan Kotkaniemi ja Carolina Hurricanes ovat lähellä pitkää jatkosopimusta.

Virallisesti Kotkaniemi voi tehdä jatkosopimuksen vasta siirtoajan päättymisen jälkeen. Useat lähteet kuitenkin kertovat, että Kotkaniemi on lähellä jopa kahdeksan vuoden jatkosopimusta, jossa kausipalkka asettuu 4,2–4-5 miljoonaan dollariin (3,85–4,12 miljoonaa euroa).

Kahdeksan vuoden sopimus on pisin, mitä NHL:ssä voi tehdä. Jos ja kun Kotkaniemi saa uumoillun sopimuksen, hän täyttää sen päättymisen jälkeen 30 vuotta.

Tällä kaudella paljolti Carolinan nelosketjussa pelannut porilainen on tehnyt rooliinsa nähden hyvät tehot, 11+12=23. Hän on jo sivunnut omaa yhden kauden maaliennätystään NHL:ssä.

Antti Raanta

Lukko-kasvatti Antti Raannan kauden kohokohta nähtiin kärkiottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Maalivahti venyi 36 torjuntaan ja nollapeliin, kun Carolina voitti Coloradon 2–0.

Ottelun ykköstähdeksi valitusta Raannasta tuli ensimmäinen maalivahti, joka pystyi tämän kauden aikana nollaamaan tulivoimaisen Coloradon.

Ville Heinola

Honkajoen kiekkolahjakkuus Ville Heinola joutui odottamaan tammikuun loppuun asti kutsua NHL:ään, vaikka AHL:ssä puolustaja on pelannut onnistuneesti.

Kahdeksan NHL-pelin ja kahden syöttöpisteen jälkeen Heinola lähetettiin takaisin farmiin. Nyt mies on nostettu jälleen uudelleen Winnipeg Jetsin NHL-miehistöön.

Koripallo

Elias Valtonen

Euran Veivin kasvatin Elias Valtosen edustama Manresa nousi Espanjan pääsarjassa lohkonsa jaetulle kärkipaikalle, kun se kaatoi Trevison 108–88. Valtonen paranteli vielä vaivojaan, eikä ollut kokoonpanossa.

Leo-Pekka Tähti

Viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti istui kymmenen tuntia suuntaansa bussissa, kun hänen edustamansa Amivel matkusti Velez-Malagasta Vigoon. Perillä Tähteä odotti alle viiden minuutin peliaika, ja joukkue kärsi 55–59-tappion.

Kauden hyvin aloittanut Amivel on pudonnut Espanjan pyörätuolikoripallon pääsarjassa seitsemänneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut