Raskaansarjan mestari Tyson Fury yllätti: sanoi lopettavansa seuraavan ottelun jälkeen, kehui pankkitilinsä saldoa

Fury kohtaa huhtikuussa Dillian Whyten WBC-liiton mestaruusottelussa.

Tyson Fury kuvattiin Lontoon Wembleyllä, jossa WBC-liiton mestaruusottelu käydään.

2.3. 15:10

Nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton mestari Tyson Fury aikoo päättää nyrkkeilyuransa ensi huhtikuun titteliottelun jälkeen, kertoo uutistoimisto AFP. Tysonin mukaan hänellä ”ei ole enää mitään todistettavaa”.

Ilmoitus on melkoinen yllätys, sillä hänen odotettiin ottelevan Dillian Whyte -ottelun jälkeen Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan uusintaottelun voittajaa vastaan, mikäli Fury voittaa Whyten 23. huhtikuuta. Usykilla on WBA:n, IBF:n ja WBO:n mestaruusvyöt, joten siinä ottelussa olisi tarjolla kiistattoman mestarin titteli.

"Nyrkkeilyn jälkeen haluan loikoilla rannalla, juoda piña coladaa, ajaa Ferrarilla ja elää veneessä. Näin aion tehdä”, 33-vuotias Fury totesi.

Furylta kysyttiin vielä erikseen, onko hänellä kuitenkin mielessään Joshuan tai Usykin kohtaaminen nyrkkeilykehässä. Fury vastasi, että lopettaminen on ”100-prosenttista”.

”Olen kaksinkertainen kiistaton mestari, 150 miljoonaa pankissa eikä minun tarvitse todistella mitään kenellekään.”

Fury voitti vuonna 2015 Volodymyr Klytškon mestaruusottelussa ja sai WBA:n, WBO:n ja IBF:n mestaruusvyöt. Hän jäi myöhemmin kiinni dopingista ja ilmoitti luopuvansa mestaruuksistaan alkoholi- ja huumeongelmien takia.

Vuonna 2018 Fury teki paluun ja kohtasi kolmesti Deontay Wilderin WBC-liiton mestaruusotteluissa. Ensimmäinen oli ratkaisematon, mutta Fury voitti toisen ja kolmannen ottelun. Kolmas ottelu käytiin viime lokakuussa.

Tiistain mediatilaisuus oli erikoinen myös siksi, että toinen ottelija, Whyte, ei saapunut paikalle. Hän on harjoitusleirillä Portugalissa eikä suostunut saapumaan Lontooseen hänelle varatulla yksityislennolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut