Kansainvälinen hiihtoliitto estää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kilpailuihinsa

1.3. 17:17

Helsinki/Oslo

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti tiistaina iltapäivällä, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saa enää osallistua FIS:n kilpailutoimintaan kuluvan kauden aikana. Syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

FIS ei pysty takaamaan urheilijoiden tai paikallisten kisajärjestäjien turvallisuutta ja päätyi ratkaisuun sen jälkeen, kun useat jäsenmaat alkoivat vastustaa venäläisten ja valkovenäläisten kilpailemista.

FIS teki asiassa yhteistyötä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa. KOK suositteli FIS:lle venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista kilpailutoiminnan ulkopuolelle.

”Suojellakseen maailmanlaajuisten urheilukilpailujen rehellisyyttä ja kaikkien osallistujien turvallisuutta KOK:n johtokunta suosittelee, että kansainväliset lajiliitot ja urheilutapahtumien järjestäjät eivät kutsu tai salli venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimihenkilöiden osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin”, tiedotteessa muotoiltiin.

Jo aiemmin FIS ilmoitti, että se antaa taloudellista, logistista ja teknistä tukea Ukrainan urheilijoille ja joukkueille, kunnes nämä voivat palata turvallisesti kotimaahansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut