Aleksandr Bolshunov hehkutti Anna-rakastaan ja sai kultaiset kengät: ”Todella coolia”

Olympialaduilla peräti viisi mitalia saavuttaneen Aleksandr Bolshunov hehkui onnea kultaisissa kengissään.

Aleksandr Bolshunov on hiihtosankari. Kuvassa myös hänen Anna-rakkaansa sekä Aleksandrin kultaiset kengät.

19.2. 18:21

Zhangjiakou

Venäjän hirmuhiihtäjä Aleksandr Bolshunov säteili onnesta Zhangjiakoun hiihtokeskuksessa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Bolshunov, 25, murskasi vastustajansa viidestäkympistä vajaaksi 30 kilometriksi typistyneessä vapaan hiihtotavan massastartissa.

Pekingin kisojen hiihtokuningas pyöritteli epäuskoisena päätänsä laskiessaan sormillaan, että oli todella saavuttanut mitalin jokaisessa kisastartissaan – kolme olympiakultaa, yhden hopean ja yhden pronssin.

Venäläistä näkee harvoin, jos koskaan, yhtä onnellisena ja ilmeikkäänä. Yleensä hän istuu median edessä lähes kivikasvoisena.

”Tämä on uskomatonta. Ennen kauden alkua asetin tavoitteekseni kaksi olympiakultaa, mutta sainkin niitä kolme. Olen erittäin onnellinen. Onnistuin joka kisassa”, Bolshunov sanoi.

Hän jakoi tunteikkaasti kiitosta myös vaimolleen Anna Zherebjatjevalle. Parin häitä tanssitiin viime vuonna.

”Hän (Anna) tukee minua aina, ja erityisesti kaikkein vaikeimmilla hetkillä. Hän oli kanssani valmistautuessani tähän kauteen, ja kun minulla ei mennyt [valmistautumisessa] ongelmitta, hän auttoi minua käsittelemään vaikeita tunteita”, Bolshunov avautui yksityiselämästään.

”Kun asiat eivät mene toivomallani tavalla, olen erittäin pettynyt. On tärkeää, että lähellä on rakas ihminen, joka ymmärtää sinua ja tuntee empatiaa. Se tekee elämän helpommaksi verrattuna siihen, jos olisin yksin.”

Anna Zherebjatjeva Rukalla 2019.

Bolshunov tuuletti voittoaan lauantaina.

Hiihtokeskuksen armoton, suorastaan brutaali sää oli jo ennen kisaa suuri puheenaihe. Osa kilpailijoista ei voinut hyväksyä, että tuomarineuvosto lyhensi 50 kilometrin kuninkuusmatkaa sääolosuhteiden vuoksi – ei, vaikka kaikki myönsivät etukäteen viimaiset olosuhteet poikkeuksellisen haastaviksi.

”Sää oli aamulla rajumpi kuin kisan alkaessa, silloin tuuli voimakkaammin ja oli muutenkin kylmempää. Kun kisa alkoi, sää helpotti sen verran, että minusta olisi aivan hyvin voitu hiihtää viisikymppiä. Olin pettynyt, kun niin ei toimittu, vaikka ymmärsin kyllä sään olevan haasteellinen”, Bolshunov sanoi.

”Tämä keli oli nyt suosikkini, koska mitä raskaammat olosuhteet, sitä helpompaa se on minulle.”

Huomio kiinnittyi myös Bolshunovin kultaisiin kenkiin. Suuren tähden yhdistelmäkisan jälkeen esittämään ”kultaiseen toiveeseen” oli vastattu.

”Näin nämä kengät ensimmäisen kultamitalihiihtoni jälkeen. Sanoin, että olisi todella ”coolia” saada itselleni sellaiset, koska olen kultamitalisti. Nyt olen kolminkertainen kultamitalisti ja minulle sanottiin, tässä ne ovat, ota ne, koska ansaitset ne”, Bolshunov kertoi hymyillen.

Bolshunovin kultaiset kengät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut