Jukka Jalonen yritti eritellä tuntojaan finaalipaikasta – vastauksesta tuli sympaattinen: ”En muista niitä vanhoja niin hyvin”

Päävalmentaja Jukka Jalonen totesi, että ainahan se jännittää, mutta vanhoja koettelemuksia hän ei muista kovin hyvin.

Jukka Jalonen heitti nyrkkitervehdyksen olympialaisten loppuottelupaikan ratkettua.

19.2. 14:30

Peking

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pysyi tutun tyynenä, vaikka joukkue oli hetkeä aikaisemmin raivannut tiensä olympiafinaaliin.

Jalonen on ollut olympialaisissa ennenkin, kun hän vei joukkueen pronssille Vancouverissa 2010. Erkka Westerlund johti joukkuetta Sotšissa 2014 ja Lauri Marjamäki Pyeongchangissa 2018.

Vancouverin ja Pekingin väliin mahtuu 12 pitkää kiekkovuotta, mutta myös kaksi MM-kultaa Jalosen johtamille A-maajoukkueille.

MM-finaaleihin pääsyt ovat hienoja, mutta olympiafinaali on täysin toista.

”On niin vaikea arvioida, kun en muista niitä vanhoja niin hyvin. Ainahan siellä jännittää ja on tunnetta pelissä, kun pelataan MM-finaalipaikasta tai olympiafinaalista. En usko, että enempää oli. Samanlainen kuin aikaisemminkin”, Jalonen yritti eritellä tuntojaan.

Slovakia yritti, painosti ja haki ensin avausmaalia ja myöhemmin tasoitusta. Mitään ei tullut muuta kuin lähtö pronssiotteluun.

”Just sellainen peli kuin tiedettiin, miten he tulevat. Erittäin hyvä joukkue vastassa. Hyvä kamppailemaan, hyvin liikkuva. Mitään ei saada ilmaiseksi eikä saatukaan. Onneksi pystyttiin tekemään se yksi maali ja hyvin puolustamalla ja maalivahtipelillä se säilyi.”

”Ei tullut mitään ylläreitä.”

Jalonen kehui Sakari Mannisen tekemään osumaa hyväksi yhteistyömaaliksi. Puolustajat pelasivat hyvin tilanteen ja maalilla oli riittävästi pelaajia jatkamassa kiekkoa sisään.

Alkusarjan Ruotsi-ottelun jälkeen Suomelle on ollut vaikea tehdä maaleja. Seitsemässä viime erässä kiekko on painunut Leijonien maaliin vain kerran. Sveitsi teki yhden, kun se putosi puolivälierissä 5–1.

”Joukkue on erittäin sitoutunut, taistelee, puolustaa hyvin ja sitkeästi. Hyökkää kohtuu fiksusti ja taustalla on hyvä maalivahtipeli. Siinä se varmaan aika pitkälti on.”

Leijonien voitto tai edes pelaaminen ei ollut kovinkaan kaunista, ja sen saman huomasi Jalonen. Jännitys painoi ja näkyi varsinkin ylivoimapelissä, kun Suomi sentään sai muutaman ylivoiman. Hukkasipa vielä yhden maukkaan jakson viidellä kolmea vastaan.

Jalonen arveli, että tulevasta loppuottelusta voi tulla toisenlainen, ehkä jopa avoimempaa peliä.

”Asetelma oli erilainen kuin se tulee olemaan finaalissa. Tässä oli kuitenkin vielä vähän hävittävää, kun pelattiin olympiafinaalipaikasta. Loppuottelussa on jotain jo saavutettu ja uskon, että peli on rennompaa.”

”Oltiin pikkuisen varovaisia, kipsissä ja pystytään pelaamaan pikkasen parempaa hyökkäyspeliä. Uskon, että finaalissa tulee vähän enemmän maalipaikkoja. Tänään niitä oli itse asiassa aika vähän.”

Jääkiekon olympiafinaali pelataan sunnuntaiaamuna kello 6.10 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut