Jämin Jänteen Josefiina Böökille ylivoimainen kulta nuorten SM-hiihdoissa: ”Arvostan yhä nuortenkin mitaleita” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jämin Jänteen Josefiina Böökille ylivoimainen kulta nuorten SM-hiihdoissa: ”Arvostan yhä nuortenkin mitaleita”

Böök kilpailee nuorten SM-hiihdoissa myös lauantaina.

Josefiina Böök otti voiton yli kahden sekunnin erolla.

14.1. 17:33

Keuruu

Imatralla aikuisten SM-kisoissa sprintin hopeaa ottanut Jämin Jänteen Josefiina Böök kilpaili perjantaina nuorten SM-hiihdoissa alle 23-vuotiaiden sarjassa ja oli perinteisen tyylin sprintissä yksi päivän ylivoimaisimmista mestareista.

Böökin aika noin 1 200 metrin radalla oli 2.58,31. Haapajärven Tiia Olkkonen hävisi yli kaksi sekuntia.

”Aikuisten SM-mitali oli kova juttu, mutta kyllä arvostan yhä nuortenkin mitaleita. Rata oli kyllä aika helppo, vaikka paikoin jäinen”, Böök sanoi.

Lauantaina vuorossa on 10 kilometriä vapaalla hiihtotyylillä. Silloin viimeiset seitsemän vuotta Vuokatissa asunut hiihtäjä tavoittelee toista mestaruuttaan.

”Edellisen kerran hiihdin matkan Rukan maailmancupissa joulukuussa”, sanoi silloin 27. sijalle sijoittunut Böök.

Ensimmäisen mitalinsa jo Oulun Hopeasommissa voittaneelle Böökille mitali oli nuorten SM-tasolla 17:s, kun Hopeasommat lasketaan mukaan.

Paras menestys tuli 2019 Kuopiossa. Siellä Böök voitti kolme mitalia edustaen vielä silloin Karihaaran Visaa.

Viime huhtikuussa Vuokatissa Böök oli yksi mitaliehdokkaista 23-vuotiaiden sarjan sprintissä, mutta kaatuminen vesitti mitalimahdollisuudet.

Keuruulla otettiin jokaisessa sarjassa alkueriin 24 hiihtäjää neljään erään, ja kolme parasta kustakin erästä pääsi jatkoon myös välierävaiheessa.

Aikavertailuja ei käytetty koronapandemian takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut