Djokovic harjoitteli Melbournessa, mutta Australian hallitus saattaa perua hänen viisuminsa uudelleen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Djokovic harjoitteli Melbournessa, mutta Australian hallitus saattaa perua hänen viisuminsa uudelleen

Tennistähti ilmoitti rajavartijoille olevansa rokottamaton ja antoi matkustamisestaan vääriä tietoja.

Tennistähti Novak Djokovicin maahantulossa Australiaan on epäselvyyksiä.

11.1. 14:07

Melbourne

Novak Djokovic pääsi harjoittelemaan Melbournessa Australian avoimen tennismestaruusturnauksen kentälle, mutta Australian hallitus saattaa yrittää perua hänen viisuminsa uudelleen. Maanantaina Djokovicin valitus hyväksyttiin paikallisessa oikeusistuimessa, ja serbi pääsi pois valtion säilöönottokeskuksena käytetystä hotellista.

Maahanmuuttoministeri Alex Hawken tiedottaja kuitenkin ilmoitti, että ministeri saattaa käyttää oikeutta perua viisumin uudelleen.

Djokovic on pitkään kiemurrellut koronavirusrokotuksesta kysyttäessä, mutta oikeuskäsittelyn myötä julki tulleet tiedot hänen lausunnoistaan Australian rajavartiolaitokselle paljastavat, että Djokovic ilmoitti viime viikolla Melbournen lentokentälle saapuessaan olevansa rokottamaton. Hän pyrki maahan lääketieteellisen erivapauden nojalla, koska oli saanut koronavirustartunnan 16. joulukuuta. Kyseisenä ja seuraavana päivänä Djokovic kuitenkin esiintyi Serbiassa julkisissa tilaisuuksissa ja tapasi ihmisiä käyttämättä kasvomaskia.

Djokovic oli harjoitellut Espanjassa

Djokovic ilmoitti myös Australiaan saapuessaan, ettei ollut matkustanut kahteen viikkoon ennen Australiaan saapumista. Viime vuoden viimeisenä päivänä Djokovic oli kuitenkin harjoittelemassa Espanjassa. Väärien tietojen antaminen maahantulolomakkeessa on Australiassa rikos.

Djokovic oli selittänyt, että Australian tennisliiton virkailija olisi täyttänyt maahantulolomakkeen hänen puolestaan, mutta rajavartiolaitoksen mukaan sillä ei ole merkitystä, koska liitto tukeutuu pelaajan itsensä ilmoittamiin tietoihin.

Djokovicin harjoituksia ei päässyt seuraamaan yleisöä, mutta tv-kamerat kuvasivat häntä helikopterista.

–  On selvää, että Novak Djokovic uskoi saaneensa tarvittavan lääketieteellisen erivapauden maahantuloa varten. Maanantain oikeuskäsittelyyn johtaneet tapahtumat ovat olleet vahingollisia myös Novakin hyvinvoinnille ja valmistautumiselle Australian avoimiin, tenniksen ATP-keskusjärjestö ilmoitti kannanotossaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut