Marliini iski keihäänsä veneen pohjan läpi Atlantin yli -soutukisassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Marliini iski keihäänsä veneen pohjan läpi Atlantin yli -soutu­kisassa

Suomalaiskaksikko jatkaa yhä pariairokaksikkojen kärjessä.

Marliini pystyy iskemään miekkamaisen yläleukansa veneen pohjan läpi. Kuva on viime vuoden Atlantic Challenge -kilpailusta.

11.1. 10:54

Soutaminen Atlantilla ei ole leppoisaa puuhaa millään tavalla, mutta Atlantic Challenge -kisassa koettiin erityisen vaarallinen hetki sunnuntaina. Brittiläisen neljän soutajan joukkueen, Wrekin Rowersin, veneeseen iski marliini keihäänmuotoisine yläleukoineen.

Soutajat selviytyivät vammoitta, mutta marliini iski ”keihäänsä” niin kovaa, että se tunkeutui veneen rungon läpi kanteen asti.

Kilpailun päivystävän turvallisuuspäällikön johdolla soutajat tekivät veneeseen korjauksia, joiden avulla joukkue pystyy jatkamaan kilpailua, tiedotteessa kerrotaan. Wrekin Rowers on kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Viime vuoden kilpailussa peräti neljä venettä koki marliinin hyökkäyksen. Siksi tämän vuoden kilpailijoille pystyttiin jo etukäteen kertomaan, miten pitää toimia mahdollisen hyökkäyksen tapahtuessa.

Marliinit ovat valtamerien suuria petokaloja, joiden määrä on vähentynyt viime vuosikymmenten aikana. Ernest Hemingwayn Vanhus ja meri -klassikkokirjassa päähenkilö pyydystää juuri marliinin. Urheilukalastuksessa marliineja pidetään tavoitelluimpina saaleina.

Marliini voi painaa useita satoja kiloja ja sen uintinopeus voi olla yli sata kilometriä tunnissa. Marliini on eri kalalaji kuin miekkakala, joita myös Atlantilla on.

Marliini kuvattuna Meksikon edustalla.

Kilpailussa mukana oleva suomalaiskaksikko Markus Mustelin ja John ”Jolle” Blässar jatkaa pariairokaksikkojen kärjessä ja kokonaiskilpailussa sijalla 17.

Kaksikko on nyt soutanut vajaat 2 000 meripeninkulmaa (noin 3 700 kilometriä) ja maaliin Antigualle on matkaa noin 800 meripeninkulmaa (vajaat 1 500 kilometriä). Heidän arvioidaan saapuvan Antigualle noin 23.–24. tammikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut