Ederin viikonloppu päättyi pettymykseen pystypaikoilla: "Kropassa kuormaa, enkä selviytynyt vaadittavasti" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ederin viikonloppu päättyi pettymykseen pystypaikoilla: "Kropassa kuormaa, enkä selviytynyt vaadittavasti"

9.1. 19:14

STT, Oberhof

Mari Ederin toiveet huippusijoista ampumahiihdon naisten maailmancupin sunnuntaisessa takaa-ajokisassa Saksan Oberhofissa murenivat ammuntapaikoille, ja sama oli kohtalo myös Tero Seppälällä miesten kisassa. Päivän suomalaisonnistuja oli sijoitustaan reippaasti nostanut Suvi Minkkinen.

Perjantain pikakisassa kahdeksanneksi yltänyt Eder pääsi takaa-ajoon seitsemäntenä Valko-Venäjän Hanna Solan jäätyä kisasta pois, joten lähtöasetelmat olivat mainiot. Ensimmäisen ampumapaikan Eder selvitti puhtaasti ja oli kolmantena, ja toisenkin makuupaikan – ja yhden sakon – jälkeen hän oli vielä seitsemäntenä. Pystypaikat olivat kuitenkin murheelliset: ensin kaksi ja sitten kolme sakkoa ja putoaminen kauas kärjestä.

”Kolmen kisan putki ja kova keli oli odotetun kova yhdistelmä. Ensimmäisessä pystyssä ohilaukaukset olivat todella niukkoja, sen jälkeen jouduin ladulla vähän jahtaajan asemaan. Kropassa oli kuormaa viimeiselle pystylle tultaessa, enkä selviytynyt siitä vaadittavasti”, Eder tiivisti.

Minkkinen puolestaan lähti viimeisten joukossa (57:s), mutta ammunta vaikeissa oloissa sujui tuoden vain kaksi sakkoa. Minkkinen nousi lopulta 29:nneksi. Hän on yltänyt cupin pisteille neljä kertaa kuudessa viime kisassaan.

”Hyvä kisa ja hyvät ammunnat varsinkin olosuhteeseen nähden. Yllättävän paljon sijoituksissa tuli nousua ja sai hyvin maailmancupin pisteitä”, Minkkinen iloitsi tiedotteessa.

Kisan voitti Norjan Marte Olsbu Röiseland, joka jatkaa maailmancupin kärjessä.

"Oli melkoista lumimyrskyä"

Tero Seppälä oli viiden sakon myötä 30:s miesten takaa-ajokisassa. Olli Hiidensalo ei osallistunut sunnuntain kisaan.

”Oli melkoista lumimyrskyä. Ei ole ongelmakelien hallinta penkalla vielä minulla parasta. Makuulta tuli liikaa sakkoja, ja jäin peräletkoihin hiihtämään, eikä siellä pystynyt ohittamaan, kun vain yhtä uraa hiihdetään”, Seppälä kuvaili tiedotteessa.

Kisan voitti – ja cupin kärkeen nousi – Ranskan Quentin Fillon Maillet. Seppälä on cupissa 17. sijalla.

Tammikuun tiivis cup-rupeama jatkuu Saksan Ruhpoldingissa, jossa naiset starttaavat pikakilpailuun keskiviikkona ja miehet torstaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut