Perttu Reposelle uran paras sijoitus maailmancupissa: ”Voi olla tyytyväinen” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Perttu Reposelle uran paras sijoitus maailmancupissa: ”Voi olla tyytyväinen”

Reponen sijoittui Val di Fiemmessä 20:nneksi. Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena 18:s.

9.1. 16:20

Perttu Reponen kuittasi uransa parhaan sijoituksen yhdistetyn maailmancupissa nappaamalla sijan 20 Val di Fiemmessä. Kisan paras suomalainen Eero Hirvonen oli 18:s.

Kilpailun voitti Saksan Vinzenz Geiger ennen Itävallan Johannes Lamparteria ja Saksan Johannes Rydzekiä. Mäkiosuuden jälkeen kisaa johtanut Viron Kristjan Ilves jäi ladulla neljänneksi.

”Napsun parempi päivä vähän joka osa-alueella. Mäessä tuli parempi onnistuminen, ja hiihto tuntui paremmalta kuin eilen. Voi olla tyytyväinen päivään, uran paras sijoitus maailmancupissa. Hyvä oli päättää viikonloppu tuohon”, Reponen sanoi tiedotteessa.

Hirvonen jäi voittajasta runsaat 1.21 minuuttia ja Reponen reilut 1.22 minuuttia. Arttu Mäkiaho jäi voittajasta yli kolme minuuttia ja oli 39:s. Ilkka Herola ja Otto Niittykoski eivät osallistuneet kisaan.

Maailmancupia johtaa kymmenen kilpailun jälkeen norjalainen Jarl Magnus Riiber 700 pisteellä. Herola on parhaana suomalaisena cupin pistetilastossa 15:ntenä 228 pisteellä.

Hirvonen avasi päivän karsintakierroksella Predazzon HS 106 -mäestä sadan metrin hypyllä, mutta kilpailukierroksen hyppy ei yltänyt aivan samoille mitoille ja laskeutui 95,5 metriin.

Hirvonen oli mäkiosuuden jälkeen 21:s. Eroa kärkeen oli ladulle lähdettäessä minuutti ja 14 sekuntia.

”Karsinnassa hyvä hyppy ja kisassakin ihan ok. Pieni epäonnistuminen siinä, mutta kohtalainen lähtöpaikka. Neljä sekuntia edestä lähtenyt kaveri hiihti kuitenkin podiumille”, Hirvonen sanoi.

Hirvonen starttasi ladulle rohkeasti ja lähti tavoittelemaan kärkisijoja.

”Liian kovan alun otin, kovaa piti tietenkin lähteäkin. Vähän ammuin yli sen homman ja jatkoin kovaa vetoa sen jälkeenkin, kun sain Rydzekin kiinni ja hiihdin (Jørgen) Graabakin kiinni edestä myös. Olisi pitänyt jäädä Rydzekin perään hiihtämään. Parhaassa kunnossa tuommoiset kovat alut kestää, ja niistä palautuu. Nyt tällä hetkellä ei kestä.”

”Ei kovin hyvä fiilis jäänyt viikonlopusta. Hyviä asioita oli paljon, mutta paljon asioita, jotka mietityttävät. Toivottavasti hiihto tuosta aukeaa, kun saa kisoja alle”, Hirvonen pohti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut