Naisten sprintissä dramaattisia käänteitä, Josefiina Böök SM-hopealle – ”Totesin että nyt on meikäläisen paikka” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Naisten sprintissä dramaattisia käänteitä, Josefiina Böök SM-hopealle – ”Totesin että nyt on meikäläisen paikka”

Josefiina Böök pääsi tuulettamaan SM-hopeamitalia Imatran vapaan hiihtotavan sprintissä.

9.1. 13:22

Maastohiihdon SM-kisoissa Imatralla koettiin dramatiikkaa naisten vapaan hiihtotavan sprintin finaalissa. Mukana oli myös aikavertailun kautta finaaliin päässyt Jämin Jänteen Josefiina Böök.

Sprinttireitin puolivälissä johtopaikkaa pitänyt Jasmin Kähärä horjui ja kaatui. Pystyyn päästyään Emmi Lämsä tuli takaa ja molemmat kaatuivat.

Böök oli hyvissä asemissa ja pystyi väistämään kolaroijat.

Böök taisteli uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin ylittäessään maaliviivan kakkosena. Kilpailun voitti Katri Lylynperä ja kolmanneksi hiihti Maaret Pajunoja.

Kilpailun jälkeen Böök kertoi huomanneensa tapaturman.

”Näin, että siinä oli edessä kaatumisia ja totesin mielessäni, että nyt on meikäläisen paikka”, toteaa Böök Ylen haastattelussa.

Uran ensimmäinen aikuisten tason henkilökohtainen SM-mitali maistui vaikean alkukauden jälkeen. Böök kaatui alkusyksystä rullahiihdon SM-kisoissa ja loukkasi olkapäänsä. Jopa koko kausi oli vaarassa, mutta nainen toipui kuitenkin kilpailukuntoon.

”Raskas päivä, kone ei meinannut käynnistyä lainkaan. Viimeiset viikot ovat olleet vaikeita, joten tämä antaa nyt itseluottamusta jatkoon.”

Miesten kisassa ennakkosuosikki Joni Mäki piti pintansa ja voitti suvereenilla esityksellä SM-kultaa. Hopeasta käytiin kova kamppailu Miro Karppasen, Verneri Poikosen ja Jämin Jänteen Lauri Lepistön kesken. Himmeimpien mitalien kohtalo ratkesi vasta loppusuoralla ja hopealle tuli Karppanen, pronssille Poikonen ja tyly nelossija jäi Lepistölle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut