Vampulan valmentaja tyrmistyi Kangasalan ryöpytyksestä – "Tämä ottelu on syytä unohtaa mahdollisimman nopeasti” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampulan valmentaja tyrmistyi Kangasalan ryöpytyksestä – "Tämä ottelu on syytä unohtaa mahdollisimman nopeasti”

Huittislaisjoukkue jäi pahasti alakynteen, kun amerikkalaislaituri Cassidy Baird istui kentän laidalla.

Vampulan pelaajien ilmeet olivat apeita lauantai-iltana: Laura Laukkanen (vas.), Kristiana Petrova, Cassidy Baird ja Marika Välimäki.

8.1. 21:10

Kolmen viikon joulutauolta palannut LP-Vampula koki kovia vuoden 2022 ensimmäisessä liigaottelussaan.

Huittislaiset kärsivät tyrmäävän 0–3 (15–25, 16–25, 15–25) -tappion LP Kangasalan joukkueelle tyhjyyttään kumisseessa Tahto Areenassa.

Vampula menetti syyskauden päätteeksi kotiin palanneen sentterin Samantha Rubalin. Kun nyt riveistä puuttui myös toinen amerikkalaisvahvistus Cassidy Baird, joukkueen eväät oli syöty jo etukäteen.

Vampula pystyi tarjoamaan vastarintaa vain tovin kolmannen erän alussa.

”Tämä ottelu on syytä unohtaa mahdollisimman nopeasti. Meidän pehmeiden syöttöjen ja epävarman vastaanoton pohjalle oli vaikea rakentaa minkäänlaista peliä”, Vampulan slovenialaisvalmentaja Ziga Kos manasi.

Kosin mukaan joukkue taisteli koko illan oman pelinsä kanssa.

”Välillä joku osa-alue toimi, mutta kolmen pisteen jälkeen taas ei. Vaikka takana oli kolmen viikon pelitauko, se ei ole mikään tekosyy tällaiseen esitykseen”, Kos painotti.

Kun Baird puuttui vahvuudesta, Kos peluutti vastaanottajina Kristiana Petrovaa ja Julia Seikkulaa. Molemmat hyytyivät pakkaselle Kangasalan pommituksessa.

Tilastot kertoivat armottomasti Kangasalan selkeän paremmuuden: ässät 7–2, torjunnat 12–4, vastaanottoprosentti 49–25 ja hyökkäysprosentti 48–24.

”Suuhun jäi huono maku. Emme päässeet kahdessa ensimmäisessä erässä peliin mukaan ollenkaan – eikä kolmannessakaan pysytty kaverin perässä”, Vampulan hakkuri Marika Välimäki harmitteli.

Nämä lukemat eivät jättäneet Vampulalle tippaakaan jossittelun varaa.

Kangasala vyöryi kotijoukkueen yli vastustamattomasti, vaikka kipeä brasilialaishakkuri Gabrela da Silva puuttui vahvuudesta.

Polvivaivoista kärsinyt Ronja Heikkiniemi pääsi irti ensimmäisen kerran sitten syys-lokakuun taitteen. Taikatemppuja ei nähty vielä, mutta maajoukkuelaituri todisti olevansa valmis kauden ensimmäiseen huipennukseen.

Se on edessä tammikuun lopussa Tampereella, kun Suomen cupin voittajat ratkaistaan lopputurnauksessa viime vuoden tapaan.

Vampulan liigaurakka jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Oriveden Ponnistusta vastaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut