Pauhis palaa omiensa joukkoon Lahdessa ja kelpaa taas varmaksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pauhis palaa omiensa joukkoon Lahdessa ja kelpaa taas varmaksi

7.1. 20:11

Lahden T75-kierros on pelillisesti keskimääräistä mielenkiintoisemman oloinen, sillä kantaa pääsee ottamaan useassakin lähdössä. Pelillinen ykkösnosto on viimeksi ohipelikohteeksi normaalia kovemmassa tehtävässä valikoitunut toisen kohteen Pauhis.

Pauhiksen kuuden voiton putki katkesi viimeksi Vermossa odotetusti, kun ori kohtasi kovimman vastuksensa ikinä. Nyt Lahdessa Pauhis pääsee taas juoksemaan niitä hevosia vastaan, joita se on loppusyksyllä voitellut mennen tullen.

Kun lähtöpaikkakin puoltaa Pauhista, jää sen peliosuus nyt mielestäni liian matalalle. Oma arvioni Pauhiksen paluulle voittokantaan on yli 50 prosenttia ja se kelpaa oikein hyvin varmaksi.

Toinen alipelattu varma löytyy avauskohteesta. Uskon Ice Winen jäävän heikolta lähtöpaikaltaan turhan vähälle luottamukselle. Ice Wine on huippukunnossa ja tähän tammalähtöön todella kova hevonen.

Ice Winen vire on tulosrivistön kertomaa parempi, sillä esimerkiksi viimeksi Vermossa sen juoksusta muodostui niin hankala, että kuudeskin sija oli hyvä suoritus. Tässä Ice Wine pystyy menestymään monenlaisella juoksukululla.

Eturivistä keulajuoksukin on nyt mahdollinen ja sellaisella Ice Winen kuuluisi olla lähdön selkeä suosikki. Vain 25 prosenttia pelattuna uskon sillä olevan selvästi peliosuuttaan paremmat voitonmahdollisuudet. Kolmanneksi varmaksi kelpaa neljännen kohteen Pegasos Evo.

Kierroksen yksittäisistä yllättäjäkandidaateista maistuvin on kolmannen kohteen Wishing Dreams. Kokonaisuudessaan yllätysalttiimmilta näyttävät viides ja kuudes kohde.

Näistä käytännössä pelaamattomina jättiyllättäjinä kupongille maistuvat etenkin Vennelmon Tyyne, Terroristi, Unnan Tähti, Harjujen Roomeo, Teppo Tuisku, One Point sekä Yolo Savoy.

Päätöskohteessa kaksikko Celsius Evo–Credit To Love keräävät noin 80 prosenttia pelimerkeistä. Vaikka ruunat ovatkin erittäin kovakuntoisia ja hyvin todennäköisesti niistä jompi kumpi voittaa lähdön, niin itselleni maistuu mukaan myös pikkuyllättäjänä taukonsa jäljiltä parantava Com Tuff.

T75-vihjesysteemi: 8 Ice Wine/2 Pauhis/10,3/8 Pegasos Evo/2,7,10,4,12,6,3,1/4,9,2,1,11,6,12/6,9,3. Systeemin hinta 16,80 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut