Suomi lähtee ensimmäisiin futsalin EM-kisoihinsa juoksemaan: ”Se on varmaan kisojen kovin lohko” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomi lähtee ensimmäisiin futsalin EM-kisoihinsa juoksemaan: ”Se on varmaan kisojen kovin lohko”

Kapteeni Panu Autio uskoo, että Suomi on paremmin valmistautunut kuin yksikään vastustaja

Suomen miesten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mico Martic (vas.) ja kapteeni Panu Autio ennakoivat EM-kisoja Helsingissä perjantaina.

7.1. 17:29

STT, Helsinki

Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mico Martic vitsaili EM-kisajoukkueen etäjulkistustilaisuudessa perjantaina.

”Kaikki on mennyt hyvin. Minua ei ole irtisanottu”, hän sanoi.

Martic on valmentanut maajoukkuetta vuodesta 2013 lähtien, ja parin viikon kuluttua Hollannissa alkavassa EM-lopputurnauksessa Suomi on mukana ensimmäistä kertaa.

Marticin mielestä Suomi lähettää kisoihin kaikkien aikojen parhaan futsalmaajoukkueensa.

”Onhan tämä hienoa aikaa olla elossa. Tämä tuntuu ansaitulta. Ollaan menty valtavasti eteenpäin, kehitys tätä kohti on ollut loogista”, Suomen kapteeni Panu Autio tunnelmoi.

Aution mukaan Suomen joukkueessa on poikkeuksellinen yhteishenki.

”Käsi sydämellä, aidosti. Tämä on nasta paikka tulla, ja me kaikki olemme hemmetin ylpeitä, että edustamme Suomea. Meillä on rakkaus lajia ja peliä kohtaan. Joka matsin jälkeen katsotaan pelaajien kesken peli läpi. Se on pelaajalähtöinen tapa ja kuvastaa pelaajien sitoutumista. Olen sairaan ylpeä, että saa olla osa tällaista tiimiä”, Autio sanoi.

"Erikoistilanteissa ollaan tosi vahva joukkue"

Suomi kohtaa EM-alkulohkossa Italian, Kazakstanin ja Slovenian.

”Se on varmaan kisojen kovin lohko. Olemme iloisia, että päästään pelaamaan kovimpia jengejä vastaan. Hyviä pelejä on tiedossa, innolla odotan”, Autio sanoi.

Aution mukaan Suomen pitää pärjätäkseen juosta enemmän kuin vastustajat.

”Meillä on laaja rosteri. Se näkyy laadukkaassa prässipelissä. Olemme myös hyvin organisoituja ja uskallan väittää, että paremmin valmistautuneita kuin yksikään vastustajista. Erikoistilanteissa me olemme tosi vahva joukkue, ja meillä on myös selkeä ajatus, miten niitä hankitaan paljon, Autio kertoi.

Palloliiton futsalpäällikön Jyrki Filpun mukaan Suomesta on isäntämaa Hollantia lukuun ottamatta ostettu eniten pääsylippuja EM-kisoihin. Filppu kertoi, että ensi viikolla selviää, miten paljon yleisöä peleihin pääsee.

Filpun mukaan jokainen Suomen joukkueeseen kuuluva on saanut vähintään kaksi rokoteannosta.

Futsalin miesten EM-kisat 2022

Maalivahdit: Antti Koivumäki GFT, Juha-Matti Savolainen KaDy

Pohjapelaajat: Jani Korpela MFC Torpedo, Jukka Kytölä KaDy, Mikko Kytölä KaDy, Olli Pöyliö Riemu

Laitapelaajat ja pivotit: Panu Autio GFT, Miika Hosio GFT, Jarmo Junno Vieska Futsal, Juhana Jyrkiäinen Akaa Futsal, Sergei Korsunov KaDy, Tuukka Pikkarainen FC Kemi, Lassi Lintula KaDy, Iiro Vanha Akaa Futsal

Varalla: Kasper Kangas (maalivahti), Henri Alamikkotervo (pohjapelaaja), Jussi Nyström (pohjapelaaja), Jere Intala (pivot)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut