MuSa jatkoi tehokkaana, vaikka tähti lähti armeijaan – Martta Perälä päästi vain yhden osuman selkänsä taakse - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSa jatkoi tehokkaana, vaikka tähti lähti armeijaan – Martta Perälä päästi vain yhden osuman selkänsä taakse

Jasmin Ylikrakan poissaolo ei näkynyt maalitaululla, vaikka MuSa saikin tahmean alun loppiaisen ottelussa.

Martta Perälä vartioi MuSan maalia Salohallissa loppiaisena ja päästi vain yhden maalin.

6.1. 18:42

FC HALIKKO – MUSA 1–9 (1–4)

Musan Salaman ja FC Halikon välinen koitos naisten Futsal-liigan ottelussa Salon Salohallissa päättyi numeroihin, jotka eivät suuresti yllätä.

Hallitseva Suomen mestari MuSa rökitti sarjataulukon pohjamudissa pyörivän kotijoukkueen maalein 9–1 (4–1), vaikka porilaiset eivät ehkä saaneet ihan kaikkea itsestään irti.

”Palasimme treeneihin vasta maanantaina joulutauon jälkeen, ja sen huomasi, ettemme olleet saaneet rytmiä vielä ihan päälle”, MuSan päävalmentaja Juha Helander kommentoi ottelun jälkeen.

Salolaiset eivät kuitenkaan kyenneet taistelemaan voitosta, mitä selitti sekin, että joukkueen riveistä puuttui kaksi keskeistä pelaajaa Annika Peippo ja Elli Laaksonen.

MuSan poissaolija oli hänkin keskeinen, sillä maajoukkuepelaaja Jasmin Ylikraka on astunut armeijan palvelukseen Niinisaloon. Ylikraka on ollut MuSan toiseksi tehokkain pelaaja tällä kaudella ja aivan liigan kärkeä tehopistepörssissä.

”Se jättää totta kai ison aukon, kun yksi sarjan parhaimmista pelaajista lähtee armeijaan, mutta uskon, että saamme sen aukon täytettyä riittävän hyvin”, päävalmentaja Helander kommentoi.

”Laatua riittää ringissä kyllä, ja toiveissa on tietenkin saada Jasminia mahdollisimman paljon mukaan.”

Myös maalivahti Martta Perälän poissaolo olisi ollut täysin ymmärrettävissä, sillä hänen isosiskonsa, maajoukkuetason futsalpelaaja Siiri Perälä menehtyi syöpään keskiviikkoaamuna.

Lue lisää: Futsalin maajoukkuepelaaja Siiri Perälä kuoli 28-vuotiaana

Martta Perälä kuitenkin torjui torstain ottelussa ja otti hienoja torjuntoja varsinkin toisella jaksolla. Joukkueen kapteeni ja toinen maalivahti Siiri Lilja oli myös Salossa mutta istui ottelun ajan vaihtopenkillä.

MuSan tehokkaimmat pelaajat olivat Anni-Elina Luotonen (2+1), Netta Hannula (2+1) ja Elina Setälä (0+3). Myös Vera Mattila iski kaksi osumaa.

”Nyt vain ehjää treeniviikkoa alle ja oma tekemisen taso syksyn tasolle”, Helander sanoo.

MuSan pelit jatkuvat lauantaina 15. tammikuuta, jolloin Porin urheilutaloon saapuu vieraaksi FTK-Tornio, jota vastaan porilaiset avasivat kautensa tiukalla 3–2-vierasvoitolla lokakuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut