Karhujen hyökkääjää taklattiin väkivaltaisesti ja vaarallisesti päähän – EräViikinkien puolustajalle kahden ottelun pelikielto - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhujen hyökkääjää taklattiin väkivaltaisesti ja vaarallisesti päähän – EräViikinkien puolustajalle kahden ottelun pelikielto

EräViikinkien puolustaja Marko Juselius tälläsi Karhujen hyökkääjää Julius Lundgrenia olkavarrellaan päähän niin, että Lundgrenin niskat retkahtivat. Video tällistä löytyy tästä jutusta.

Karhujen hyökkääjä Julius Lundgren (oik.) sai kovan tällin F-liigan ottelussa EräViikinkejä vastaan sunnuntaina.

6.1. 16:20

Karhut on kohdannut helsinkiläisjoukkue EräViikingit kahdesti salibandyn F-liigassa tällä kaudella, ja kummallakin kerralla on sattunut ja tapahtunut.

Ensimmäinen peli pelattiin Porissa syyskuussa, jolloin Karhujen tähtihyökkääjä Juuso Ahola törmäsi vauhdilla EräViikinkien maalivahtiin Nemo Sipilään, joka loukkaantui tällistä sen verran pahasti, että hänet vietiin paareilla jatkotutkimuksiin Porin urheilutalosta.

Sipilä kuitenkin toipui osumasta nopeasti, eikä Aholalle määrätty pelikieltoa, koska porilaisen ei nähty syyllistyneen raakaan rikkomukseen.

Lue lisää: Karhujen avauspelin isoin kysymys ei liittynyt itse peliin ollenkaan

Nyt rytisi taas, kun joukkueet ottivat revanssin EräViikinkien pelikentällä Helsingissä sunnuntaina.

Ottelua oli jäljellä enää hieman yli viisi minuuttia, kun Karhujen hyökkääjä Julius Lundgren menetti pallon hyökkäysalueella ja lähti sen perään. EräViikinkien puolustaja Marko Juselius pyrki väliin ja liikkui voimakkaasti Lundgrenia kohti.

Seurauksena oli tälli, jossa Juseliuksen olkavarsi osui Lundgrenia suoraan päähän. Hyökkääjä kaatui maahan ja jäi hetkeksi pitelemään kasvojaan.

”Törmäys tuli puun takaa Lundgrenille. Niskat häneltä retkahtivat, mutta ei näyttänyt olevan mitään pahempia oireita”, Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund sanoi Satakunnan Kansalle heti pelin jälkeen.

Myöhemmin Karhujen puolustaja Tuomas Puisto kertoi Twitterissä maanantaina, että Lundgren on kunnossa.

EräViikinkien puolustaja ei kuitenkaan selviytynyt taklauksestaan pelkällä pelirangaistuksella, vaan Salibandyliiton pääsarjojen kurinpitodelegaatio määräsi helsinkiläispakille kahden ottelun pelikiellon.

Vaikka delegaatio katsoo, ettei Juseliuksen tarkoituksena ollut vahingoittaa Karhujen Lundgrenia, hänen tekoaan pidettiin silti väkivaltaisena ja vaarallisena taklauksena.

”Juseliuksen liike on hyvin voimakas, ja hän korostaa sitä ylöspäin nousevalla taklausliikkeellä. Juseliuksen käsivarsi ei merkittävästi nouse tilanteessa mutta on kuitenkin sivuttaisliikkeessä kohti Lundgreniä”, kurinpitodelegaation päätöksessä todetaan.

”Katsomme, että Juselius on syyllistynyt salibandyn pelisääntöjen 617/2 kohdan raakaan rikkomukseen.”

EräViikingit saa tällistä lisäksi sadan euron sakon kilpailusääntöjen mukaisesti.

F-liigan asiantuntijakommentaattori Toni Lötjönen nosti Juseliuksen taklauksen puheenaiheeksi jo tuoreeltaan sunnuntaina, jolloin twiittasi, että sopiva lisärangaistus olisi hänen mielestään neljän ottelun pelikielto.

”Juselius hakee ensisijaisesti kontaktia, ja kyynärpää nousee vielä ikävästi”, Lötjönen kirjoittaa.

Katso tilanne alla olevasta videosta:

Itse ottelun kulkuun taklaus ja siitä seurannut viiden minuutin jäähy vaikutti siten, että Karhut kykeni tekemään ylivoimansa aikana yhden maalin ja sai näin venytettyä ottelun jatkoajalle.

Ennakkosuosikki EräViikingit vei lopulta ottelun voiton, mutta yksikin piste oli hyvä saalis helsinkiläisiä vastaan vieraskaukalossa.

Karhujen seuraava peli odottaa perjantaina 14. tammikuuta, jolloin haaste kovenee entisestään, sillä porilaiset matkustavat Espooseen kärkijoukkue Oilersin vieraaksi. Samana viikonloppuna joukkue menee myös Ouluun, jossa kohtaa sunnuntain iltaottelussa OLS:n.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut