Johannes Hösflot Kläbo oli Tourilla häkellyttävän vahvassa vireessä: "Tunnen kehittyneeni eniten normaalimatkoilla" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Johannes Hösflot Kläbo oli Tourilla häkellyttävän vahvassa vireessä: "Tunnen kehittyneeni eniten normaalimatkoilla"

Norjan hiihtotykki Johannes Hösflot Kläbo nappasi Tour de Skin voiton ja tekee kaikkensa, jotta välttyisi koronavirustartunnalta Pekingin talviolympialaisten alla.

4.1. 19:42

Val di Fiemme

Norjan Johannes Hösflot Kläbo voitti Tour de Skin toisen kerran urallaan. Tällä kertaa hän otti kuudesta kilpailusta neljä voittoa, väliaikalähdön neljännen sijan ja varmisti Tourin kokonaisvoiton loppunousun viidennellä sijalla.

Yksittäisissä kilpailuissa Kläbo todisti olevansa elämänsä kunnossa. Perinteisen hiihtotavan yhteislähdön kaksinkamppailussa Iivo Niskasta vastaan maanantaina hän osoitti pystyvänsä myös muihin kuin kiriratkaisuihin.

”On vaikea sanoa, olenko paremmassa kunnossa kuin koskaan, mutta olen ainakin tehnyt monta asiaa oikein”, Kläbo totesi.

”Korkean paikan harjoittelu on onnistunut, olen tehnyt muitakin oikeita valintoja ja olen kyennyt keskittymään olennaiseen koko ajan.”

Kauden päätavoite, Pekingin talviolympialaiset, alkaa kuukauden kuluttua. Kläbo viimeistelee kisavireensä korkean paikan leirillä Italian Seiser Almissa kuun loppupuolella, kuten suomalaiset.

”On mielenkiintoista nähdä, miten kunto kehittyy kohti olympialaisia. Toistaiseksi tunnen kehittyneeni eniten normaalimatkoilla. Ennen menestyin niillä hyvänä päivänä, nyt pärjään myös vähän huonompanakin päivänä”, Kläbo totesi.

”Suorituskykyni on aiempaa tasaisempi.”

Lähiviikkoina tärkeintä on välttää sairastelu.

”Olen kaikissa koronaviruksen varotoimissa niin varovainen kuin mahdollista ja pyrin säilyttämään etäisyyden muihin maksimissa”, Kläbo kertoi.

Norjassa jännitetään lähipäivät viimeisiä olympiavalintoja. Pål Golberg ja Sjur Röthe ovat suosikit jäljellä oleville miesten edustuspaikoille, Anne Kjersti Kalvå ja Mathilde Myhrvold naisten joukkueen jatkoksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut