Koronavirus osui lähelle Nuoria Leijonia: ”Kesti tunnin, kunnes tuli tieto väärästä hälytyksestä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus osui lähelle Nuoria Leijonia: ”Kesti tunnin, kunnes tuli tieto väärästä hälytyksestä”

Suomen joukkueen suunnitelmat muuttuivat, ja koko turnaus on vaarassa.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen toivoisi kisoille pelillistä ratkaisua.

29.12.2021 22:13

Edmontonin ja Red Deerin nuorten MM-kiekossa koronavirus pyörii lähes hallitsemattomasti.

Yhdysvaltojen ja Tšekin joukkueista on löydetty tartunnat, ja kaksi ottelua on peruttu. Suomen piti kohdata Tšekki myöhään keskiviikkona, kun yksi tartunta heitti koko Tšekin joukkueen karanteeniin.

Ottelu merkittiin Suomen 1–0-voitoksi.

Koronavirus on käynyt myös lähellä Suomen joukkuetta. Nuorten Leijonien ryhmästä löytyi yksi positiivinen tulos, joka ehti vetää naamat vakaviksi.

”Yksi tapaus oli, mutta kesti tunnin, kunnes tuli tieto, että se oli väärä hälytys. Vääriäkin hälytyksiä täällä on ollut”, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen sanoi puhelimitse. Hän myöntää, että kyllä tapaus vähän säikäytti.

Pennanen sai tietää Tšekki-ottelun peruuntumisesta keskiviikkona kolmisen tuntia ennen pelin alkua.

”Pettynyt olin alkuun, mutta eihän sille mitään mahda. Sitten ruvettiin miettimään seuraavia askeleita.”

Aamuun suunnitellun ottelupalaverin luonne muuttui ratkaisevasti, kun peli vaihtui harjoitteluksi ja katseet alkoivat kääntyä alkulohkon päättävään Kanada-kohtaamiseen, jos sitäkään pystytään pelaamaan.

”Kerroin heille, että lääkäreiltä saatujen tietojen mukaan useimmat näistä tartunnoista ovat oireettomia. Siinä mielessä ollaan terveydellisesti hyvässä tilanteessa eikä ole huolta siitä”, Pennanen sanoi.

Pennanen esitti toiveen, että nuorten MM-kiekossa otettaisiin käyttöön menetelmä, jossa tartunnan saanut asetettaisiin eristykseen ja muu joukkue voisi jatkaa pelaamista.

Koko turnaus on vaarassa, jos Venäjän MM-ryhmän koronavirus­epäily sulkee joukkueen sivuun pitkäksi aikaa. Venäjä olisi kolmas joukkue, jossa on todettu koronatartunta, lainasi Iltalehti venäläisiä medioita.

Hankalasta koronavirus­tilanteesta kertoo parhaiten se, että USA pelaa eri kaupungissa kuin Suomi ja Tšekki. Ja kaiken lisäksi Tšekki asuu eri hotellissa kuin Suomi, joka on majoittunut Marriottiin Rogers Placen kupeeseen.

”Ei tätä pysty kontrolloimaan, kenelle se [korona] tulee. Vaikeaa se on. Jos on tullakseen, se tulee. Jos sitä alkaa miettiä, saa miettiä koko ajan.”

”Toivottavasti saadaan joku tolkullinen ratkaisu tähän, että saataisiin pelattua pelit pois.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut