Robert Helenius saattaa päästä uransa suurimpaan otteluun Tyson Furya vastaan – ”Herkkä tilanne”, toteaa suomalaisen manageri - Urheilu - Satakunnan Kansa

Robert Helenius saattaa päästä uransa suurimpaan otteluun Tyson Furya vastaan – ”Herkkä tilanne”, toteaa suomalaisen manageri

Furyn yhdysvaltalainen promoottori Bob Arum paljastaa, että britille haetaan väliottelua maaliskuulle.

Robert Heleniuksella saattaa olla maaliskuussa edessään uransa suurin ottelu.

29.12.2021 19:06

Nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton mestarille Tyson Furylle haetaan vastustajaa maaliskuulle, kertoo Furyn yhdysvaltalainen promoottori Bob Arum Ifl-tv:n haastattelussa.

Suomalaisittain kiinnostavinta oli Arumin pohdinta, mitkä ovat vaihtoehdot.

Andy Ruiz on mahdollinen. Ja iso suomalainen poika, joka vaikuttaa hyvältä. [Robert] Helenius todella osaa otella. Nämä ovat vaihtoehdot”, Arum totesi.

Kyse ei olisi WBC-liiton titteliottelusta, vaan väliottelusta, mutta joka tapauksessa se olisi Heleniuksen uran suurin ottelu. Arumin mukaan Helenius-ottelu järjestettäisiin Manchesterissä, sillä Fury haluaa otella siellä. Jos valinta osuu Ruiziin, ottelu käytäisiin Las Vegasissa.

Tyson kaipaa väliottelua, sillä neuvottelut titteliottelusta ykköshaastajan Dillian Whyten kanssa ovat täysin jumissa. Niitä ratkotaan mahdollisesti vasta maaliskuussa välimieskäsittelyssä.

”Dillian White olisi saanut tämän [maaliskuun] ottelun. Siitä ei ole epäillystäkään, mutta meidän mielestämme he [Whiten taustajoukot] ovat vaatimuksissaan erittäin ahneita”, Arum sanoo.

Arumin mukaan Whyte vaatii vähintään 10 miljoonaa dollaria ja huomattavasti suurempaa prosenttiosuutta, mihin Furyn taustajoukot olisivat suostumassa. Furyn ja Whyten kohtaamisen ottelupaikaksi on kaavailtu Cardiffin stadionia.

Arumin mukaan maaliskuun väliottelun ainoana esteenä voi olla koronapandemia, jos matkustus- ja yleisörajoituksia on.

Heleniuksen manageri Markus Sundman ei halua kommentoida mahdollista Fury-ottelua.

”Herkkä tilanne”, hän toteaa.

Sundman myöntää, että seuraavan ottelun sopiminen Heleniukselle on ajankohtaista ja vielä ensi keväälle.

"Totta kai – ja niin iso kuin mahdollista.”

Helenius on noteerattu WBC-liiton raskaansarjan listalla sijalle 13. WBA-liiton listalla Helenius on rankattu kolmoshaastajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut