Lukolle ja Ässille lisää kotiotteluita ilman yleisöä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lukolle ja Ässille lisää kotiotteluita ilman yleisöä

Satakuntaan määrätyt uusimmat rajoitukset ovat voimassa 15. tammikuuta asti.

Tältä näytti Äijänsuon jäähallissa tiistaina, ja tältä siellä näyttää myös tammikuun alussa.

29.12.2021 17:47

Porissa ja Raumalla pelataan liigakiekkoa tyhjille katsomoille myös vuoden alussa, sillä Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkoi Satakunnan ja Varsinais-Suomen koronavirusrajoituksia 15. tammikuuta asti.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ässät kohtaa JYPin ja Kärpät tyhjässä Isomäki-areenassa tammikuun alussa. JYP-ottelu pelataan 8. tammikuuta ja Kärpät-ottelu 14. tammikuuta.

Samaten Lukko joutuu kohtaamaan Raumalla SaiPan 8. tammikuuta ja Kärpät 15. tammikuuta ilman katsojia.

Aitiot ja ravintolapöydät pysyvät kuitenkin tuttuun tapaan auki.

Ässät pelasi jo TPS:aa vastaan ilman katsojia Porissa tapaninpäivänä. Lukko puolestaan kohtasi tiistaina KooKoon ilman yleisöä Raumalla.

Aiemmin keskiviikkona Liiga ja sen seurat julkaisivat avoimen kirjeen, jossa toivottiin, että tapahtuma-alan toimintaedellytykset turvattaisiin pikaisesti.

”Odotamme aluehallintovirastoilta välittömiä toimia sen hyväksi, että yleisötilaisuuksien jatkaminen mahdollistetaan terveysturvallisuus huomioiden sen sijaan, että toiminta kielletään kokonaan”, kirjeessä vaadittiin.

Avin tiedotteessa tuoreinta päätöstä perustellaan siten, että Satakunnan ja Varsinais-Suomen koronatilanne heikkenee edelleen ja että terveydenhuoltojärjestelmä on ylikuormittumassa.

”Alueella esiintyy runsaasti tartuntaryppäitä, joissa tartuntojen alkuperää ei pystytä jäljittämään, tartuntaluvut ovat korkeimmalla tasolla koko epidemian aikana ja tartunnoista jo suurin osa on erittäin herkästi tarttuvaa omikron-muunnosta”, Avin tiedotteessa kerrotaan.

Rajoitukset koskevat kaikkia yleisötilaisuuksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut