Iivo Niskanen jatkoi siitä, mihin Kerttu jäi – voitti Tour de Skin etapin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Iivo Niskanen jatkoi siitä, mihin Kerttu jäi – voitti Tour de Skin etapin

Iivo ja Kerttu Niskanen juhlivat molemmat etapin voittoa Tour de Skissä keskiviikkona.

29.12.2021 17:15

Lenzerheide/Helsinki

Keskiviikko räntäsohjoisessa Lenzerheiden hiihtokeskuksessa Sveitsissä toi täysosuman suomalaiselle hiihdolle ja etenkin sen supersisarusparille.

Kerttu Niskasen voitto Tour de Ski -kiertueen kympin perinteisellä sai alle pari tuntia myöhemmin seurakseen velipoika Iivo Niskasen juhlat 15 kilometrin perinteisellä.

Kerttu nousi toisella puolikkaalla voittoon, Iivo puolestaan hallitsi bravuurimatkaansa alusta loppuun. Venäläishirmu Aleksandr Bolshunov jäi lopulta 19,3 sekunnin päähän, ja norjalaiset Pål Golberg 25,2 sekuntia ja Johannes Hösflot Kläbo 34,3 sekuntia.

”Alussa yritin pitää tasaista vauhtia, mutta itse asiassa lähdin liian kovaa. Mutta hyvä kisa loppuun asti, ja aika hyvä ero muihin jätkiin”, Iivo Niskanen sanaili tyytyväisenä voittajahaastattelussa.

Kysymykseen siitä, mitä Niskaset oikein aamiaiseksi olivatkaan syöneet, tuli myhäilevä vastaus.

”Itse asiassa vähän hermostutti, kun huomasin siskon voittavan”, Iivo Niskanen naurahti.

”Uskomaton päivä perheellemme.”

Iivo Niskaselle voitto oli uran seitsemäs maailmancupissa. Kaikki voitot ovat tulleet 15 kilometrin perinteisellä, niistä edellinen Rukalta marraskuun lopussa.

Tourin kokonaistilanteessa Iivo Niskanen on kolmantena, eroa kärkimies Kläboon on 37,5 sekuntia ja Golbergiin 22,3 sekuntia. Kerttu Niskanen johtaa naisten Touria 29 sekunnin erolla Yhdysvaltojen Jessie Digginsiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut