Kerttu Niskanen sai vahvan alun Tour de Ski -kiertueelle, jatkaa huomenna maailmancup-uransa avausvoiton maisemissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kerttu Niskanen sai vahvan alun Tour de Ski -kiertueelle, jatkaa huomenna maailmancup-uransa avausvoiton maisemissa

Kerttu Niskanen onnistui hyvin Tour de Skin avauskilpailussaan.

28.12.2021 16:25

STT, Lenzerheide/Helsinki

Kerttu Niskanen veti joukkoa maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen avauskilpailun välierässä, mutta sprinttiradan toinen kierros oli hänelle liikaa Sveitsissä. Niskanen oli välieränsä viides vapaalla hiihtotavalla ja karsiutui Lenzerheiden kisan finaalista.

Yleensä pidemmillä matkoilla parhaimmilleen venyvä Niskanen ei ole järin tuttu näky sprintin välierissäkään, joten hän avasi kuuden kilpailun kiertueen mainiosti.

Huomenna naisten kiertue jatkuu 10 kilometrin kilpailulla perinteisellä hiihtotavalla.

Lenzerheiden laduilla Niskanen juhli maailmancup-uransa avausvoittoa vuoden 2014 tammikuun alussa, kun kymppi hiihdettiin yhteislähtönä. Toisen kerran Niskanen oli cup-ykkönen Italian Cognessa helmikuussa 2019, juuri ennen Seefeldin MM-hiihtoja.

Erävaiheeseen suomalaisista ylsivät Kerttu Niskasen lisäksi Krista Pärmäkoski, Anne Kyllönen ja Lauri Vuorinen, mutta heidän tiensä katkesi ensimmäisellä kierroksella. Naisten puolivälierien avauserässä hiihtänyt Pärmäkoski oli eränsä neljäs ja Kyllönen neljännessä erässä viides.

Sprintin erikoismies, olympiavalintansa jo varmistanut Lauri Vuorinen hiihti Lenzerheidessa puolivälieränsä viidenneksi. Suoran jatkopaikan sai jokaisen erän kaksi parasta.

Kiertueen avauskisassa oli mukana 11 suomalaishiihtäjää. Naisista Johanna Matintalo ja Riitta-Liisa Roponen karsiutuivat jatkosta jo aika-ajossa, sillä Matintalo oli sijalla 39 ja Roponen 79:s. Miehistä tie katkesi aika-ajoon kaikilta muilta kuin Vuoriselta. Iivo Niskanen oli aika-ajossa 40:s, Ville Ahonen 50:s, Perttu Hyvärinen 52:s, Remi Lindholm 70:s ja Arsi Ruuskanen 84:s. Kiertueen ensikertalaisia heistä ovat Ahonen, Lindholm ja Ruuskanen.

Suomen joukkue kuihtui jo ennen avauskilpailua kahdella hiihtäjällä, kun Eveliina Piipolla todettiin joulupäivänä koronatartunta. Huonetoveri Vilma Nissinen luopui kiertueesta altistumisen takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut