Hallitukselta hyviä ja huonoja uutisia liigaseuroille - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hallitukselta hyviä ja huonoja uutisia liigaseuroille

Hallituksen linjaus sallii urheilun yleisötapahtumien järjestämisen, mutta paikalliset viranomaiset voivat kieltää ne.

Yleisöä Lukon ja Ässien välisessä jääkiekon Liiga-ottelussa 10. joulukuuta.

22.12.2021 11:30

Hallituksen linjaukset koronaepidemian hillitsemiseksi toivat suomalaisille urheilusarjoille hyviä ja huonoja uutisia.

Hallituksen keskiviikkona antaman linjauksen mukaan yleisön ottaminen katsomoihin olisi edelleen sallittua matalariskisissä tapahtumissa koronapassilla, kunhan jokaiselle lipun ostaneelle on numeroitu paikka.

Näin lippujen myyminen ja yleisön saapuminen olisi mahdollista esimerkiksi jääkiekon, koripallon ja salibandyn liigaotteluissa.

Sitten yleisötapahtumien kannalta huonot uutiset.

Urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että paikalliset viranomaiset voivat päättää kuitenkin toisin.

”Matalan riskin toiminta voisi lähtökohtaisesti jatkua, mutta sitä voi rajoittaa aluehallintovirasto, jos alueellinen paha tartuntaryväs on käynnissä”, Kurvinen sanoi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi jo maanantaina kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomen alueella ainakin loppuvuoden ajaksi.

Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun koronanyrkit ovat puolestaan esittäneet aluehallintoviranomaisille yleisötapahtumien kieltämistä kahdeksi viikoksi.

Lisäksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten jatkamista myös vuodenvaihteen jälkeen.

Toteutuessaan tämä tarkoittaisi, että ammattiurheiluksi katsottavia sarjaotteluita voitaisiin näillä alueilla pelata, mutta ilman yleisöä.

Liiga julkisti tiistaina tiukennetut terveysturvallisuusohjeet. Keskiviikkona päivällä onkin edessä uusi kokous, kertoi toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Kallioniemen mukaan kokouksessa hahmotetaan kokonaiskuvaa rajoitusten vaikutuksista ja pohditaan mahdollisia toimenpiteitä.

Hallituksen linjausten jälkeen voi edessä olla tilanne, että osa seuroista saa ottaa loppuvuoden kotiotteluissa yleisö katsomoihin, mutta osa joutuisi pelaamaan tyhjille katsomoille.

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys julkisti tiistaina vetoomuksen, jossa se vetosi pelien jatkumisen puolesta.

"On epäoikeudenmukaista, että urheilua ollaan aina ensimmäisten joukossa rajoittamassa. Tällä hetkellä alalla toimiminen on jo valmiiksi erittäin vaikeaa”, SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt totesi tiedotteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut