"Mielettömässä hiihtokunnossa" oleva Ilkka Herola virittää seuraavaksi kitaran - Urheilu - Satakunnan Kansa

"Mielettömässä hiihtokunnossa" oleva Ilkka Herola virittää seuraavaksi kitaran

Yhdistetyn MM-hopeamitalisti pääsi oivaan kisavireeseen ennen taukoa.

Ilkka Herolan suksi kulkee.

19.12.2021 21:53

Ramsau/Helsinki

Suomen yhdistetyn ykkösmies Ilkka Herola sijoittui kuudenneksi maailmancupin kilpailussa Itävallan Ramsaussa ja pääsi hyvillä mielin joulutauolle. Tuloskunto on nousussa, kun Viron Otepään viides sija sai Ramsaussa jatkoksi kolmannen sijan jo lauantaina eikä sunnuntainenkaan ollut hullumpi suoritus.

"Pohjamutien kautta liikkeelle Rukalta kuten tavallisesti. Nyt on joukkueella pää pinnalla. Omalla kohdalla sijat kolme ja kuusi, joten voi olla tyytyväinen. Mäessäkin on valonpilkahduksia”, Herola summasi alkukautta Ylen televisiolähetyksessä.

Sunnuntaina mäessä oli tarjolla paljon, mutta suomalainen ei onnistunut täysin hyödyntämään tuulirakoaan. Herola hyppäsi HS98-mäestä 93,5 metriä. Horjahdus alastulossa verotti tyylipisteitä, ja tuulivähennys otti osansa.

"Kisahypyn lento ja alastulo kun olisivat natsanneet, olisi ollut huippupäivä”, päävalmentaja Petter Kukkonen sanoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

"Hiihto riittää kärkiaikoihin"

Herola oli mäkiosuuden jälkeen 14:ntenä ja 1.39 minuuttia kärjestä. Vahva hiihtäjä paransi reilusti 10 kilometrin taipaleella, mutta palkintokorokkeelle suomalaisella ei ollut asiaa. Hän jäi norjalaisvoittaja Jarl Magnus Riiberistä 55,2 sekuntia. Saksan Vinzenz Geiger oli toinen ja Eric Frenzel kolmas. Herolalla jäi eroa kärkikolmikkoon 21,1 sekuntia.

"Treenaamaan kotia ja vähän syömään kinkkua. Aion soitella kitaraa ja syödä. Eiköhän jotain tyhmyyksiä keksitä”, Herola velmuili.

Olympialaisten lähestyessä suomalainen on pääsemässä vireeseen oikeaan aikaan.

"Peruslähtötaso oli tälle kaudelle uran paras. Hiihto riittää kärkiaikoihin koko ajan. Kehnommillakin hypyillä pystyy taistelemaan (hyvistä sijoista).”

Mäkiahon reisi tyhjeni

Arttu Mäkiaho oli toiseksi parhaana suomalaisena 17:s ja Otto Niittykoski 39:s. Eero Hirvonen oli mäkiosuuden 43:s eikä lähtenyt ladulle.

"Kaksi urheilijaa onnistui hyvin”, Kukkonen kehui Herolaa ja Mäkiahoa.

"Ilkalla oli lähellä jopa uran parhaita kilpailuja. Hiihto oli yksi uran parhaista. Hän on ihan mielettömässä kunnossa siellä (ladulla).”

Mäkiaho oli tyytyväinen 89,5 metrin hyppyynsä, joka riitti mäkiosuuden 11. sijaan.

"Mäessä uran parasta tekemistä tuloksellisesti, mutta myös suorituksellisesti. Hiihto-osuudella oli raskas päivä. Tunsin jo verryttelyissä, että reisi oli tyhjä. Yritin tankkailla, mutta nousuissa oli raskasta. En pystynyt hyödyntämään peesejä”, Mäkiaho sanoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

"En jaksa olla pettynyt, kun sijoitus oli paras melkein kolmeen vuoteen.”

Maailmancup jatkuu loppiaisen jälkeen Italian Val di Fiemmessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut