Vampula pääsee joulun viettoon hyvällä mielellä – Syyskausi huipentui maukkaaseen vierasvoittoon Pihtiputaalla - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampula pääsee joulun viettoon hyvällä mielellä – Syyskausi huipentui maukkaaseen vierasvoittoon Pihtiputaalla

Amerikkalaissentteri Samantha Rubal taitaa olla lähtökuopissa.

Marika Välimäki (7) nousi isoon rooliin Vampulan hakiessa vierasvoiton Pihtiputaalta.

19.12.2021 21:26

LP-Vampula päätti syyskautensa tärkeään 3–1 (25–20, 20–25, 26–24, 25–13) -vierasvoittoon Liigaplokista ja pääsee viettämään joulua hyvällä mielellä.

Kahdeksantena majaileva huittislaisjoukkue jatkaa tiukkaa kamppailua pudotuspelipaikoista jo 29. joulukuuta matkustaessaan Helsinki Volleyn vieraaksi.

”Teemme vielä kaksi päivää töitä ennen pientä taukoa. Pyrimme antamaan hiukan enemmän vapaata niille pelaajille, jotka tarvitsevat lepoa parannellakseen vaivojansa”, Vampulan slovenialaisvalmentaja Ziga Kos tuumi.

Vampula nappasi syyskauden aikana seitsemän liigavoittoa.

”Olen perfektionisti. Näen aina tilaa kehittymisille. Meillä on tietyt elementit hyvällä tasolla parhaina hetkinä. Seuraavana haasteena on pitää taso korkealla koko ajan tai ainakin pidemmän aikaa. Myös tekniseltä puolelta löytyy parannettavaa”, Kos summasi.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään kevään mittaan tiukkaa taistelua. Nyt sijoilla 6–9 olevat LiigaPloki, Puijo Wolley, Vampula ja JymyVolley ovat viiden pisteen sisällä. Puolivälieräpaikkaa ei löydy kaikille.

Vampula pelasi Pihtiputaalla ilman amerikkalaissentteriänsä Samantha Rubalia.

”Hän oli poissa kokoonpanosta terveysongelmien takia. Seura tiedottaa hänen tulevaisuudestaan lähiaikoina.”

Kosin lausunnosta päätellen yhteistyö saattaa päättyä.

Kolmannen erän loppu oli kamppailun käännekohta. Vampula käänsi trillerin edukseen Marika Välimäen hyppysyötöllä. Välimäen aloitus painui ässänä kotijoukkueen kenttään.

”Ratkaisevana asiana oli vastaanoton tiivistyminen. Meillä oli kahdessa ensimmäisessä erässä suuria vaikeuksia Plokin syöttöjen kanssa. Siksi hyökkäysrytmiä ei tahtonut löytyä millään”, Kos kuvaili.

Plokin selkäranka katkesi tämän jälkeen totaalisesti. Vampula hankki neljännessä erässä heti 5–0-johdon ja meni menojansa.

”Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto tähän kohtaan.”

Vampulan bulgarialaislaituri Kristiana Petrova (22/+11) jatkoi vahvoja otteitansa. Hän sai vahvaa tulitukea Cassidy Bairdilta (16/+12) ja Välimäeltä (15/+12).

LiigaPloki järjesti Vampulan liberolle Mia-Maria Jokiselle kuuman sunnuntaisaunan. Jokiselle suunnattiin peräti 59 syöttöä. Hän selviytyi hurjasta urakasta neljällä suoralla virheellä ja on taas astetta kypsempi seuraavaan haasteeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut