Mari Ederin kisa pilalle neljän sakon paikalla – nyt edessä huilia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mari Ederin kisa pilalle neljän sakon paikalla – nyt edessä huilia

Maailmancup jatkuu 7.–9. tammikuuta.

Mari Eder uskoo olevansa fyysisesti hyvässä pisteessä.

19.12.2021 15:26

Annecy

Mari Eder päätti ampumahiihdon naisten maailmancupin loppuvuoden 25. sijaan Ranskan Annecyn yhteislähdössä. Ederin kisa mureni toiseen ampumapaikkaan, jossa hän ampui neljä ohilaukausta. Kaikkiaan suomalaisen saldoksi tuli seitsemän sakkokierrosta.

”Jotain siinä tapahtui. Ensimmäinen makuupaikka oli hyvä, mutta tuossa toisessa lähti (laukaukset) hajalleen. Ja kun yhteislähdössä tipahdat siinä alussa, niin siinä olet sitten aika yksin (loppukisan). Kisa vaan on ohi, kun on (noin) huono sarja”, Eder kertoi Ylen tv-lähetyksessä.

Naisten maailmancup jatkuu 7.–9. tammikuuta Saksan Oberhofissa. Ederin alkukauden yhdeksään kisaan mahtui hyvä onnistuminen Annecyn pikakilpailussa (yhdeksäs), mutta muuten sijat ovat olleet kaukana kärjestä.

"Ensimmäisenä huilataan, nyt on ollut tiukka rypistys, kymmeneen päivään kuusi kisaa. Pitää palautua ihan ensimmäiseksi. Ja harjoitellaan nyt tässä välissä, kun tammikuun ja (helmikuisten) olympialaisten välissä ei enää kerkeä harjoitella. Luulen kuitenkin, että fyysisesti ollaan ihan hyvässä pisteessä nyt”, Eder selosti Ylelle seuraavia viikkojaan.

Kisan voitti Ruotsin Elvira Öberg, joka voitti myös lauantaisen takaa-ajon. Ranskan Julia Simon oli lauantain tapaan toinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut