Joensuu karahti puolivälieriin – Kähärä ylsi pykälän pidemmälle Dresdenin sprintissä ja hiihti parhaan sijoituksensa maailmancupissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Joensuu karahti puolivälieriin – Kähärä ylsi pykälän pidemmälle Dresdenin sprintissä ja hiihti parhaan sijoituksensa maailmancupissa

Ruotsin Maja Dahlqvist jatkoi sprinttimatkojen hallintaansa.

Ruotsin Maja Dahlqvist oli lyömätön Saksassa. Takana numerolla 22 hiihtävä Jasmin Kähärä otti uransa parhaan sijoituksen.

18.12.2021 21:37

Dresden, Helsinki

Suomen naishiihtäjistä vain Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä etenivät pudotushiihtoihin Saksan Dresdenissä lauantaina käydyissä maailmancupin vapaan sprinteissä. Joensuu jäi puolivälierässään kolmanneksi eikä selvinnyt välieriin.

Kähärä oli puolivälieränsä kolmas ja pääsi välieriin, mutta meno hyytyi 12 parhaan joukossa. Nuori hiihtäjä nappasi kuitenkin parhaan maailmancupin sijoituksensa, kun hän ylsi ensimmäistä kertaa sprinttivälieriin ja oli lopulta kilpailun kymmenes. Joensuun loppusijoitus oli 15:s.

Ruotsin Maja Dahlqvist otti jo kauden neljännen peräkkäisen sprinttivoittonsa, kun hän jatkoi hallintaansa Rukan, Lillehammerin ja Davosin kilpailujen jatkoksi. Dahlqvist on osoittanut, että sprintti sujuu perinteisen lisäksi vapaalla hiihtotavalla. Ruotsin Jonna Sundling oli toinen ja Slovenian Anamarija Lampic kolmas Dresdenin puistohiihtoladulla.

Suomalaisista Anni Alakoski, Maaret Pajunoja, Josefiina Böök ja Johanna Ukkola jäivät aamupäivän aika-ajoihin.

Taugböl otti ensimmäisen cup-voittonsa

Miesten kilpailussa Lauri Vuorinen oli parhaana suomalaisena 20:s, Niilo Moilanen 27:s ja Juuso Haarala 29:s. He putosivat jatkosta puolivälierissä. Verneri Suhonen, Verneri Poikonen ja Lauri Mannila eivät selvinneet pudotushiihtoihin.

Norjan Håvard Solås Taugböl otti ensimmäisen maailmancupin voittonsa, kun hän kukisti miesten finaalin lopussa Italian Federico Pellegrinon. Ranskan Lucas Chanavat oli kolmas ja Norjan Even Northug neljäs. Northug on ex-suuruus Petter Northugin pikkuveli.

Sunnuntaina Dresdenissä hiihdetään pariviestit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut