Ilkka Herolalle kauden ensimmäinen palkintokorokesijoitus – kertoi Ylelle, että ”meinasi palaa hermo” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ilkka Herolalle kauden ensimmäinen palkintokorokesijoitus – kertoi Ylelle, että ”meinasi palaa hermo”

Herola oli jälleen kilpailun nopein hiihtäjä.

Ilkka Herola oli lauantaina jälleen kisan nopein hiihtäjä. Kuva viime talven MM-kisoista, joissa hän saavutti parhaimmillaan hopealle.

18.12.2021 15:46

Ilkka Herola hyödynsi parasta asettaan eli porukan kovinta hiihtovauhtia lauantaina yhdistetyn maailmancupissa Itävallan Ramsaussa.

Herola nousi hiihto-osuuden alussa mukaan isoon ryhmään, joka kamppaili kisan kakkossijasta kaukana Norjan ylivoimaisen Jarl Magnus Riiberin takana.

Herola veti aikansa henkeä porukan hännillä mutta nousi viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella parempiin asemiin.

Viimeisessä pidemmässä nousussa Saksan Vinzenz Geiger rynni irti ja kakkossijalle. Herola päihitti loppusuoran kirissä Itävallan Johannes Lampareterin.

”Pitää olla tyytyväinen, mutta vähän meinasi palaa hermo vikalla kiekalla, kun oletin, että kolme kiekkaa levänneillä äijillä olisi ollut poweria vastata Geigerin kiriin, mutta se oli aivan tukossa. Ei päässyt yhtään mihinkään. Itselle tuntui, että se oli ihan kävelyä. Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin luottaa siihen, että pystyy paketoimaan lopussa. Onneksi siihen pystyi, mutta olisi voinut kakkossijastakin tapella”, Herola vuodatti Ylen tv-haastattelussa heti maaliintulon jälkeen.

Herola oli jälleen kisan nopein hiihtäjä. Aiemmin tällä kaudella hän oli sijoittunut parhaimmillaan viidenneksi ja kymmenenneksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut