Koronavirus riivaa Valioliiga-seuroja: Leicester joutui pyytämään ottelun siirtoa yhdeksän pelaajan sairastumisen takia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus riivaa Valioliiga-seuroja: Leicester joutui pyytämään ottelun siirtoa yhdeksän pelaajan sairastumisen takia

Leicesterin pyyntö ottelun siirtämiseksi hylättiin.

Newcastlea vastaan ottelun parhaan pelaajana palkittu James Maddison (vas) sai onnittelut Leicesterin päävalmentajalta Brendan Rodgersilta.

15.12.2021 18:07

Englannin Valioliigan seura Leicester pyysi torstain Tottenham-ottelulle siirtoa koronavirustartuntojen takia, mutta päävalmentaja Brendan Rogersin mukaan pyyntö hylättiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa Rodgers kertoi, että häneltä puuttuu joukkueesta yhdeksän pelaajaa koronavirustartuntojen, sairastamisten ja loukkaantumisten takia.

Tottenhamin kaksi edellistä ottelua siirrettiin koronaviruksen tartuttua kahdeksaan pelaajaan ja viiteen valmennusryhmän jäseneen. Tottenhamilta siirtyivät Konferenssiliigan ottelu Rennesiä vastaan ja Valioliiga-ottelu Brightonia vastaan.

Manchester Unitedin tiistainen ottelu Brentfordia vastaan siirrettiin Unitedin joukkueessa ilmenneiden useiden koronavirustartuntojen takia.

”Yritimme siirtoa, mutta valitettavasti pyyntöömme ei suostuttu”, Rodgers sanoi.

”Joukkueena ja seurana olemme halunneet tukea kaikkia toimenpiteitä, mutta kun tarvitsisimme vähän tukea äärimmäisessä tilanteessa, emme saakaan sitä.”

Leicesteriltä puuttui seitsemän pelaajaa viime viikon Napoli-ottelusta, joka päättyi 2–3-tappioon ja putoamiseen Eurooppa-liigasta. Samat pelaajat olivat poissa myös Newcastlea vastaan, kun Leicester voitti 4–0.

Rodgers sanoi, että ylimääräiset poissaolijat ovat tulosta viikonlopun loukkaantumisista. Loukkaantumiset ovat hänen mukaansa seurausta siitä, että joukkue on joutunut koville, kun pelaajia on ollut sivussa.

”Newcastle-pelin toteutuminen sunnuntaina oli epävarmaa, mutta pelin ja kannattajien hyväksi se pelattiin suunnitellusti. Sen jälkeen joukkueessa on ilmennyt lisää loukkaantumisia. Ne eivät liity koronavirukseen. Emme ole kuitenkaan voineet kierrättää pelaajia joukkueessa, koska meiltä on puuttunut niin paljon pelaajia.”

Rodgers on vaatinut monen muun Valioliigan päävalmentajan tavoin selvyyttä siitä, kuinka monta positiivista tapausta joukkueessa voi olla ennen kuin ottelu siirretään. Valioliiga on toistaiseksi käsitellyt kutakin pyyntöä ottelun siirrosta erikseen.

Tottenhamilla on edessään otteluruuhka, kun koronavirustartuntojen takia peruttujen otteluiden lisäksi sen on pelattava vielä huonon sään takia siirretty ottelu Burnleya vastaan.

Tottenhamin päävalmentajan Antonio Conten mukaan hänelle olisi sopinut, jos Leicester-ottelu olisi siirretty. Hän arvelee kuitenkin, että siirrettyjen otteluiden kasautuminen vaikutti Valioliigan päätökseen.

Conten joukkueeseen palaa osa aiemmin tartuntoja saaneista pelaajista, mutta hän sanoi, ettei voi käyttää heitä vielä. Syynä on se, miten koronavirustartunta ja karanteenit ovat vaikuttaneet pelaajien kuntoon.

”Koronavirustartunta ei vaikuta vain kymmenen päivän ajan, vaan virus heikentää kehoa. Näistä syistä täytyy edetä maltilla.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut