LP-Vampula hukkasi voittosaumansa kotikentällä – Kristiana Petrovan vahva peli takasi joukkueelle pisteen - Urheilu - Satakunnan Kansa

LP-Vampula hukkasi voittosaumansa kotikentällä – Kristiana Petrovan vahva peli takasi joukkueelle pisteen

Nurmon JymyVolley nousi viidennessä erässä tukalasta tilanteesta voittoon.

Kristiana Petrova piti Vampulaa pystyssä taas kerran.

15.12.2021 22:13

LP-Vampulan liigajoukkueelle avautui keskiviikkoiltana loistava tilaisuus täyteen pistepottiin tai ainakin kotivoittoon, mutta huittislaiset hukkasivat omat tilaisuutensa.

Kotijoukkue sai etsikkoaikansa JymyVolleyta vastaan sekä toisessa että viidennessä erässä, mutta kantti ei pitänyt tiukoissa paikoissa.

Niinpä nurmolaisvieras lähti kotiin 3–2 (25–16, 26–24, 20–25, 24–26, 15–13) -voiton kanssa.

Toisessa erässä Vampula sai eräpallon tilanteessa 24–23 ja pääsi yrittämään ratkaisevaa pistettä omilla yrityksillä, mutta sankarin viitta ei kelvannut kenenkään harteille.

Lopulta vieraat katkaisivat erän, kun Marika Välimäen lyönti karkasi leveäksi.

Viidennen erän loppu oli vielä karvaampi. Vahvan otteen saanut Vampula karkasi jo 12–8-johtoon, kunnes pallo alkoi polttaa kohtalokkaasti.

Kun samaan kohtaan tuli vielä slovenialaisvalmentaja Ziga Kosin punainen kortti, Jymy pääsi pälkähästä kuin varkain.

Trilleri päättyi Jymyn Sara Niemen torjuntaan. Hän koppasi kiinni Vampulan laiturin Cassidy Bairdin.

Baird epäonnistui myös edellisessä pallossa. Peippi jäi verkkoon.

Isossa kuvassa Vampula voi olla tyytyväinen pisteeseenkin, sillä joukkue nousi kahden tappioerän jälkeen voittotaistoon mukaan. Se ei ole koskaan helppoa.

Jymy nousi tasapisteisiin Vampulan kanssa voittonsa ansiosta, mutta viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään edelleen kuumaa kamppailua. Kotitappio ei romuttanut huittislaisten toiveita millään tavalla.

Vampula joutui lähtemään tärkeään kamppailuun ilman amerikalaissentteriänsä Samantha Rubalia. Tämä jätti verkolle luonnostaan aukon, mutta ei ratkaissut mitään.

Bulgarialaislaituri Kristiana Petrova (26/+12) piti Vampulaa pystyssä kovilla ratkaisuillaan. Marika Välimäki (17/+10) säesti vahvasti, mutta Baird oli nyt vaisu hyökkäyspelissään.

Vampula pelaa vielä yhden liigaottelun ennen joulutaukoa. Kos vie joukkonsa sunnuntaiksi Pihtiputaalle LigaPlokin vieraaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut