Moni yleisurheilija vaihtoi seuraa tänä syksynä – liikennettä myös Satakunnassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Moni yleisurheilija vaihtoi seuraa tänä syksynä – liikennettä myös Satakunnassa

Seurasiirtosyksy oli Suomen Urheiluliiton mukaan ”erittäin vilkas”.

Moukarinheittäjä Silja Kosonen, 18, edustaa jatkossa Turun Urheiluliittoa. Hänen aikaisempi seuransa oli Someron Esa.

15.12.2021 17:24

Erityisesti Oulun Pyrintö kasvattaa muskeleitaan yleisurheilukentillä, kun muun muassa pituushyppääjä Kristian Pulli ja keihäänheittäjät Oliver Helander, Janne Läspä ja Anni-Linnea Alanen siirtyvät seuran riveihin.

Suomen Urheiluliitto kertoo tiedotteessaan, että seurasiirtosyksy on ollut erittäin vilkas. Yksi suurimmista nimistä on ollut moukarinheittäjä Silja Kosonen, joka siirtyy Someron Esasta Turun Urheiluliittoon.

Myös esimerkiksi naisten 400 metrin Suomen mestari Mette Baas vaihtaa maisemaa, kun edustaa jatkossa Veitsiluodon Kisaveikkojen sijaan Joensuun Katajaa.

Satakunnassakin on liikennettä, sillä esimerkiksi 15-vuotias pika-aituri Olivia Kärki on vaihtanut Lauttakylän Lujasta Noormarkun Nopsaan. Kärki kellotti T15-sarjan kauden toiseksi parhaimman kotimaisen tuloksen viime kesänä.

Porin Yleisurheilu on kasvanut kolmella urheilijalla, jotka kaikki siirtyivät porilaisseuraan Kiukaisten Kisailijoista. He ovat 18-vuotias pikajuoksija Charlotta Suoniemi sekä heittäjälupaukset Kiia Mäkinen, 13, ja Mila Mäkinen, 11.

Porin Yleisurheilusta on puolestaan lähtenyt 17-vuotias pikajuoksija Hilla Leväniemi, jonka uusi seura on Rauman Urheilijat.

Rauman Urheilijat on menettänyt 17-vuotiaan juoksijan Miki Niemensivun ja 36-vuotiaan kestävyysjuoksijan Joonas Hytösen. Niemensivu jatkaa uraansa Turun Urheiluliitossa, Hytönen Helsingin Juoksijoissa.

Eurajoen Veikkojen 24-vuotias juoksija Nelli Nordlund on siirtynyt Lahden Ahkeraan.

Lue lisää: Jättilistaus paljastaa Satakunnan parhaiden yleisurheilijoiden tason – Yhdysvaltojen MM-kisojen tulosrajat ovat pelottavan kaukana

Lue lisää: Haasteita riittää, estettä ei – Satakunnastakin voi ponnistaa yleisurheilijana olympialaisiin, sanoo suomalaista kulttuuria kyseenalaistava valmennuspäällikkö

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut