Vladimir Putin osallistuu Pekingin olympialaisten avajaisiin, vaikka Venäjä maana on hyllytetty kisoista - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vladimir Putin osallistuu Pekingin olympialaisten avajaisiin, vaikka Venäjä maana on hyllytetty kisoista

Putin on saanut Kiinan johdolta kutsun. Ilman kutsua hänellä ei olisi pääsyä olympialaisten avajaisiin.

Presidentit Vladimir Putin ja Xi Jinping neuvottelivat keskiviikkona videoyhteyden välityksellä.

15.12.2021 15:29

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vahvistanut osallistumisensa Pekingin olympialaisten avajaisiin 4. helmikuuta ensi vuonna, kertoo The Guardian.

Putin kertoi osallistumisestaan videoneuvottelussa Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa.

”Sovimme, että keskustelemme ja osallistumme sitten talviolympialaisten avajaisiin”, Putin totesi videoneuvottelussa The Guardianin mukaan.

Putin toimii siten toisin kuin useat länsimaiden johtajat.

Esimerkiksi Yhdysvallat ja Britannia ovat ilmoittaneet, että ne eivät lähetä korkean tason delegaatioita olympialaisiin Kiinan uiguurivähemmistöön kohdistuneiden ihmisoikeusloukkausten takia. Toisena syynä on Hongkongin demokratialiikkeeseen kohdistuneet tehoiskut.

Putinin arvellaan hakevan osallistumisellaan tukea Kiinalta, koska Venäjä on joutunut ahtaalle länsimaiden kanssa Ukraina-politiikallaan.

Venäjä on maana hyllytetty olympialaisista dopingongelmien takia, mutta venäläiset urheilijat voivat osallistua kisoihin Venäjän olympiajoukkueen nimissä. Esimerkiksi Venäjän lippua ei nosteta salkoon, jos venäläinen urheilija voittaa mitalin.

Myös Putin on hyllytetty Kansainvälisen olympiakomitean toimesta, mutta kisajärjestäjällä on oikeus kutsua haluamiaan vieraita. Putin kuulunee tähän joukkoon.

Putin on käynyt hyvin vähän ulkomaan matkoilla koronapandemian aikana. Viime kesäkuussa hän tapasi Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin Genevessä ja Intian pääministerin Narendra Modin New Delhissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut