Joukkomurhasta epäillyllä NFL-pelaajalla Phillip Adamsilla todettiin CTE-sairaus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Joukkoampumisesta epäillyllä NFL-pelaajalla todettiin ruumiin­avauksessa aivoja rappeuttava sairaus, joka on lajissa hälyttävän yleinen

Lääkäri näki välittömästi yhteyden Phillip Adamsin diagnoosin ja 20 vuoden amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen välillä.

Phillip Adams pelasi NFL:ssä vuosina 2010–2015.

14.12.2021 21:45

Entisen NFL-pelaajan Phillip Adamsin epäillään tappaneen huhtikuussa kuusi ihmistä ja ampuneen lopuksi itsensä Rock Hillin kaupungissa Etelä-Carolinassa.

32-vuotiaana kuolleen Adamsin ruumiinavauksessa on nyt selvinnyt, että hän kärsi vakavasta CTE-sairaudesta, uutistoimisto AP kirjoittaa.

Kyseinen aivorappeumatauti on yleinen muun muassa amerikkalaisen jalkapallon pelaajien ja nyrkkeilijöiden keskuudessa.

CTE-sairauden toinen vaihe, josta monet nuorena kuolleet NFL-pelaajat ovat kärsineet, aiheuttaa ihmiselle aggressiivisuutta, masennusta, ahdistusta ja muistivaikeuksia. Neljänteen vaiheeseen edetessä tauti muistuttaa dementiaa.

Yhden tutkimuksen mukaan 111 NFL-pelaajasta 110:ltä löytyi jonkinlaisia merkkejä CTE:stä, kun heidän aivojaan tutkittiin.

AP:n mukaan lääkäri Ann McKee näki välittömästi yhteyden Adamsin CTE-diagnoosin ja 20 vuoden amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen välillä. Toistuvat päävammat ovat lajin suuri varjopuoli.

McKee kertoo Adamsin sairauden olleen poikkeuksellisen vakava tämän molemmissa otsalohkoissa.

Adamsin perhe kertoi murheellisen tarinan pelaajan aktiiviuralta, kun tämä yritti epätoivoisesti saada apua ongelmiinsa NFL-liigalta.

”Hänen väitteensä sivuutettiin, koska hän ei muistanut asioita eikä pystynyt käsittelemään yksinkertaisia asioita kuten matka-aikatauluja, jotta hän voisi mennä lääkäriin tutkimuksiin”, perheen tiedotteessa todettiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut