Kokemäkeläinen Katri Luomaniemi aateloitiin Suomen salibandyliiton Legendat-kategoriaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kokemäkeläinen Katri Luomaniemi aateloitiin Suomen salibandyliiton Legendat-kategoriaan

Katri Luomaniemi toimii tällä hetkellä Classicin valmentajana naisten F-liigassa.

Katri Luomaniemi (oik.) kuvattuna naisten Salibandyliigan pronssiottelussa SBS Rupun paidassa maaliskuussa 2007. Mitalin vei Porvoon Salibandyseura, mutta neljäskin sijoitus oli huittislaisjoukkueelle hieno saavutus.

14.12.2021 16:01

Satakunta on saanut aateloidun salibandypelaajan, sillä kokemäkeläinen Katri Luomaniemi nimitettiin Salibandyliiton Legendat-kategoriaan viikonloppuna.

Luomaniemen saavutuksiksi luetellaan kolme MM-hopeaa, viisi SM-kultaa, 83 maaottelua ja 296 liigaottelua. Lisäksi Luomaniemi on voittanut salibandyn mestaruuden myös Sveitsissä.

Pelaajauransa Luomaniemi lopetti tamperelaisen Classicin paidassa keväällä 2018. Hän pelasi aiemmin urallaan Salibandyliigassa myös huittislaisessa SBS Rupussa.

Tätä nykyä Luomaniemi toimii Classicin valmentajana naisten F-liigassa. Luomaniemi oli myös Ylen asiantuntijakommentaattorina salibandyn naisten MM-kisoissa Ruotsin Uppsalassa marras–joulukuun vaihteessa.

Salibandyliitto lisäsi ensimmäiset nimensä Legendat-kategoriaan viisi vuotta sitten. Kunnian on saanut tähän mennessä 39 ihmistä, joista 19 on naisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut