Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin päätöskierroksella ja nousi ensimmäistä kertaa maailmanmestariksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin päätöskierroksella ja nousi ensimmäistä kertaa maailmanmestariksi

F1-kausi huipentui jännitysnäytelmään, jonka lopuksi Verstappen juhlii ensimmäistä maailmanmestaruuttaan.

Max Verstappen on F1-sarjan maailmanmestari.

12.12.2021 16:41 | Päivitetty 12.12.2021 16:58

Abu Dhabi

Red Bullin Max Verstappen on voittanut formula ykkösten kauden päätöskilpailun Abu Dhabissa.

Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton lähtivät kauden päätöskisaan tasapisteissä, joten kauden päätöskisan voitto varmisti Verstappenille myös kuljettajien maailmanmestaruuden.

Maailmanmestaruus on 24-vuotiaan Verstappenin uran ensimmäinen.

Paalulta lähtenyt Verstappen sai kilpailuun huonon lähdön ja menetti paikkansa jo avausmutkassa Hamiltonille, joka kurvaili johdossa kisan viimeiselle kierrokselle asti.

Red Bull yritti taktisilla valinnoilla löytää Verstappenille sauman haastaa Hamiltonia, mutta hollantilainen ei päässyt iskuetäisyydelle ennen viimeisiä kierroksia.

Williamsin Nicholas Latifin kolarin takia Verstappen pääsi turva-auton turvin Hamiltonin kantaan kiinni ja yrittämään ohitusta viimeisellä kierroksella.

Verstappen oli ehtinyt hakea autoonsa pehmeät renkaat, minkä takia hänellä oli etulyöntiasema kovemmalla ja kuluneella rengasseoksella ajanutta Hamiltonia vastaan.

Alfa Romeolle siirtyvä Valtteri Bottas teki viimeisen palveluksensa Mercedekselle ajamalla maaliin kuudentena. Kuudes sija riitti varmistamaan Mercedekselle valmistajien maailmanmestaruuden.

Räikkösen F1-ura päättyi keskeytykseen

Alfa Romeon Kimi Räikkösen, 42, ura formula ykkösissä päättyi murheellisesti keskeytykseen. Jarruongelmia radiossa valitellut Räikkönen menetti autonsa hallinnan kilpailun puolivälin tienoilla ja ajautui ulos radalta.

Räikkönen sai ajettua autonsa varikolle, mutta suomalainen nousi nopeasti autostaan ja riisui ajohanskansa viimeisen kerran. Räikkönen oli keskeytyshetkellä kilpailussa viimeisenä.

Yhden maailmanmestaruuden saavuttaneelle Räikköselle kauden päätöskilpailu oli uran 349:s. Tällä kaudella Räikkönen pääsi pisteille neljästi ja keräsi yhteensä kymmenen pistettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut