Huittisista kotoisin oleva Lauri Stenfors Ruotsille hävityn MM-finaalin jälkeen: ”Nyt ei tiedä, mitä kohti mennä, mutta eteenpäin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huittisista kotoisin oleva Lauri Stenfors Ruotsille hävityn MM-finaalin jälkeen: ”Nyt ei tiedä, mitä kohti mennä, mutta eteenpäin”

Justus Kainulainen toi päätöserässä Suomen mukaan peliin hattutempulla, mutta Ruotsi iski ratkaisun ottelun lopussa.

Tobias Gustafsson (oik.) vei Ruotsin uudelleen johtoon pari minuuttia ennen ottelun loppua.

11.12.2021 21:08 | Päivitetty 11.12.2021 22:34

Salibandyn MM-kotikisat päättyivät suomalaisten kyyneliin, kun Ruotsi otti kultamitalit Hartwall-areenalla pelatussa finaalissa maalein 4–6.

Maailmanmestaruus oli Ruotsille ensimmäinen sitten vuoden 2014.

Välissä Suomi ehti voittaa kaksi MM-kultaa.

Ottelun ratkaisumaali syntyi dramaattisesti aivan loppuhetkillä. Tobias Gustafsson kiskaisi pallon maaliin ajassa 58.23.

”Tosi vaikea sulattaa tätä, mutta ei voi mitään. Nyt ei tiedä, mitä kohti mennä, mutta eteenpäin”, summasi puolustaja Lauri Stenfors pelin jälkeen.

Suomen sankariksi oli jo nousta 22-vuotias MM-kisadebytantti Justus Kainulainen. Nuori hyökkääjä latoi hattutempun ja otti joukkueensa reppuselkään viimeisten kymmenen minuutin aikana.

Suomi oli jo häviöllä 2–4, kunnes Kainulainen laukoi loppuhetkillä kaksi maalia. Tasoitusosuman jälkeen hänen ilmeensä kertoi kaiken. Tappajan vaisto silmissä oli porautua kameroiden läpi kotisohville saakka.

Tasoituksen tuoman huuman jälkeen Gustafssonin maali oli todellinen jääkylmä suihku niskaan. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Hampus Ahren.

”Aika hieno yksilösuoritus Ruotsin pojalta lopussa. Kaveri naulasi melkein ainoasta paikasta. Tuntuu pahalta, kun olimme parempia siinä erässä”, Stenfors sanoi.

Jos Kainulainen oli lopussa liekeissä, hän myös käynnisti joukkueensa moottorit alkuhetkillä. Rakettimaisella laukauksella valkopaidat siirtyivät johtoon jo runsaan minuutin pelin jälkeen.

Nuorukainen tuuletti maalia niin haltioissaan, että oli kaatua nokalleen. Vaikka Hartwall-areena ei ollut ottelussa aivan täynnä, kotiyleisön pauhu peitti Suomen maalilaulun lähes kokonaan alleen.

Ruotsalaisten henkinen kantti oli tappioasemassa koetuksella. Jesper Sankell jyräsi Joonas Pylsyn selästä laitaan, ja kahakka oli valmis.

Stenfors ja Kevin Haglund tarttuivat toisiaan rinnuksista kiinni ja tuijottivat toisiaan tuimasti otsat vastatusten. Vaikka Haglund on kymmenisen senttiä Stenforsia pidempi, suomalaispuolustaja ei jäänyt sananvaihdossa lainkaan alakynteen.

”Se oli tiedossa, että heillä on aika rakkikoirakolmosketju. Päätimme vastata siihen, etteivät he ihan kävele meidän yli. Ihan tarkoituksenmukaista se oli. Kyllä meillä pinna kestää niitä”, puolustaja kertoi.

”Kolmosen laiturit halusivat tahallaan ajaa selästä ja provosoida. Heillä on sellainen maine Ruotsissa, että ovat aika kusipäitä kentällä. Tuo oli ihan hyvä, kun he lähtivät boksiin rauhoittumaan.”

Ruotsin Robin Nilsberth pääsi puolestaan ottelun tuoksinassa niin pahasti suomalaisfanien ihon alle, että hänelle buuattiin aina kun hän koski palloon.

Ottelussa jakoi oikeutta sveitsiläinen tuomaripari Sandra Zurbuchen ja Corina Zehinger. Naiset vihelsivät Suomen pelin jo alkusarjassa ja saivat tuolloin kritiikkiä.

”Tuomarilinja oli tänään paljon parempi kuin alkusarjan pelissä. Sehän oli silloin ihan jääkiekkoa tai joku siitäkin pahempi laji. Alkusarjan pelillä ei ollut mitään tekemistä salibandyn kanssa. Tänään he vetivät ihan hyvin”, Stenfors kehui.

Ruotsin rynnistys alkoi toisessa erässä. Suomen 2–0-johto suli nopeasti 2–3-tappioasemaksi. Supertähti Kim Nilsson rokotti armotta Suomen epäonnistuneesta vapaalyöntikuviosta ja sai kotiyleisön hiljenemään.

2–3-maalissa Stenfors joutui katselemaan kiistakumppaninsa Haglundin onnekasta tarjoilua Linus Nordgrenille. Haglundin tuhrittu laukaus pomppasi suoraan Nordgrenin lapaan takatolpalle.

Kun Ruotsi oli päässyt ottelussa niskan päälle, ruotsalaisfanien päädyssä alkoivat aivan toisenlaiset juhlat.

Yksi kannattajista kosi naisystäväänsä Kaj Kunnaksen toimiessa seremoniamestarina. Vastaus oli myöntävä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut